A kávé olcsó és hatékony szépítőszer, mely a bőr feszesítésére, élénkítésére, tisztítására és radírozására egyaránt alkalmas. Nem mellesleg, a kávéból készült arcpakolás kimeríti az újrahasznosítás fogalmát.

Gyakran fogyasztva, a kávé nem igazán boldogítja a bőrt, hiszen vízhajtó hatásával dehidratálja a sejteket. Ám, ha nagy kávébarát vagy, kiengesztelheted a bőröd azzal, hogy a lefőzött nedű után maradt kávézaccot nem a kukába dobod, hanem belekevered egy jó kis fiatalító, élénkítő arcpakolásba.

Emellett persze az is fontos, hogy optimális adagra csökkentsd a kávéfogyasztásodat, igyál sok vizet, hogy helyrebillentsd a folyadékháztartásodat, és antioxidánsokkal segítsd a bőrsejtek megújulását.

5 kávé alapú arcpakolás, ami ragyogásra bírja a bőrt

A kávé sokoldalú szépítőszer: lehúzza a szemkörnyéki duzzanatokat, koffeintartalmával feszesíti a kontúrokat, illetve élénkíti a vérkeringést, antioxidánsaival pedig elősegíti a bőr méregtelenítő folyamatait. Mivel javítja a sejtek oxigénellátását, és serkenti a nyirokkeringést, a narancsbőr makacs tüneteit is képes enyhíteni, valamint halványítja a striákat. A kávéból készített olaj kiválóan alkalmas testápolásra, sőt, a fejbőrbe masszírozva a hajnövekedést is serkenti.

 

Ha aggódsz, hogy a lefőtt kávé után maradt zacc már nem tartalmaz kellő mennyiségű antioxidánst, friss őrölt kávéból is készítheted az arcpakolásodat. Annak függvényében, hogy milyen bőrproblémát szeretnél orvosolni vele, különféle konyhai alapanyagokkal keverheted össze a kávét. Egyszerű, de hatásukat tekintve nagyszerű variációkat gyűjtöttünk össze!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés