Nagyon régóta vágyom arra, hogy egyszerre, egy megoldást találjak az összes bőrömet érintő problémára. Pont, ahogy hirdetik, az ageLOC LumiSpa tényleg társ a bőrápolásban.

Bár korábban ez nem volt mindig így, ma már nem a sminkre és a hibák elfedésére helyezek nagy hangsúlyt, hanem sokkal fontosabb számomra, hogy az arcbőröm festék nélkül is rendben legyen. Ezt viszonylag nehéz elérni nálam, hiszen az érzékeny típus egy egészen egyedi kategóriáját képviseli a bőröm.

Alapvetően kombinált, helyenként zsíros tulajdonsággal bír, a környezeti ártalmakkal szemben azonban kevésbé ellenálló, ezért gyakran kiszárad, kipirosodik, vagy hámló, ekcémás foltok jelennek meg rajta. Ez különösen a téli, fűtésszezonra jellemző.

Sok mindent kipróbáltam – legutóbb a manuális arckefét is -, de a bőrszépítésben elért kisebb-nagyobb sikerek ellenére még így is túl sok mindent kell egyszerre használnom ahhoz, hogy jól érezzem magam a bőrömben. Mivel az idővel mindig hadilábon állok, számomra a hatékonyság és a látható, érezhető, tapintható eredmény mellett a gyors, egyszerű használat is fontos.

Amiért az ageLOC LumiSpa más, mint a többi arctisztító készülék

Elsősorban abban különbözik, hogy szilikon kezelőfejjel rendelkezik, nem kefével. Ez már eleve megnöveli az esélyt arra, hogy minél higiénikusabban használhassuk, hiszen roppant könnyű tisztán tartani. A tisztítófej továbbá kétirányú mozgást végez, miközben nagyon finom frekvencián rezeg.

Bár mindig is féltettem az érzékeny bőrömet az ilyen elektromos kütyüktől, az ageLOC LumiSpa olyan gyengéden, szinte alig érezhetően tisztítja meg az arcfelszínt, hogy nálam egy kis halvány, múlandó arcpirosodáson kívül semmilyen irritációt nem okozott.

Több mint egy hete használom a készüléket a speciálisan hozzá kifejlesztett arctisztítóval együtt. Pont egy nehéz időszakban kezdtem el tesztelni az arctisztító masinát, amikor a stressz, az alváshiány és egy kiadós megfázás nyomai együttesen jelentkeztek az ábrázatomon. Az első három nap után szinte semmilyen eredményt nem tapasztaltam, de később érezhetően simább, puhább és üdébb lett a bőröm, ami meglepő volt számomra az akkori állapotomban.

A kitágult pórusok szinte teljesen összehúzódtak, a bőröm frissebb, egyenletesebb színű, és néhány makacs, sötét pigmentfoltom is láthatóan elhalványodott. Amit még észrevettem, hogy a bőröm fáradt állapotában is rugalmasabb, tömörebb szerkezetű, és a teszthéten nem is volt szükségem bőrradírra.

A használata rendkívül gyors és egyszerű. A készülék egyetlen töltéssel egy hétig is működtethető. Vízálló burkolatának köszönhetően a zuhany alatt is használható, így rendkívül leegyszerűsíthető vele a napi szépségrutin. Összesen két percet vesz igénybe az alkalmazása, a kütyü pedig okosan, harminc másodpercenként lelassítja mozgását, jelezvén, hogy most arcfelületet válthatsz.

A javaslat alapján én a homlokomon szoktam kezdeni a procedúrát, azután haladok tovább az orcák, majd az áll irányába. Sminkeltávolításra is alkalmas az ageLOC LumiSpa, de, mivel a szemkörnyéki részen nem ajánlott használni, szerintem érdemes előtte átszaladni a bőrön egy sminklemosóval.

A különleges masina háromféle arctisztító termékkel rendelkezik, melyek a száraz, normál/vegyes, valamint a zsíros bőrtípusok számára lettek kifejlesztve. Ezek mindegyike olyan tudományos alapokra fektetett összetevő-keveréket tartalmaz, mely a bőröregedés látható jeleinek a forrását veszi célba. Az ageLOC LumiSpa rendszer két kezelőfejet is tartalmaz: egy normál és egy durvább felületűt. Ezek egyáltalán nem karcolják, nem dörzsölik a bőrfelszínt, hanem gyengéden masszírozzák. A gép egyébként jelzi, ha túl erősen nyomjuk rá a bőrfelületre, olyankor egy picit megáll.

Bár alapvetően a manuális arctisztító kefével is elégedett voltam, most, hogy a saját bőrömön tapasztalhattam a hatását, azt kell, mondjam, hogy a Nu Skin szilikon kezelőfejű készüléke komplexebb megoldást nyújt napi kétszeri alkalmazás mellett: amellett, hogy alaposan tisztít, jelentősen javítja, sőt, fiatalosabbá teszi a bőrképet. Ráadásul az arc nemcsak egészségesebbnek tűnik általa, hanem ellenállóbbá is válik, így kevesebb bőrhibával számolhat az ember.

Az ageLOC LumiSpa január 25-étől kapható Magyarországon, erről és a termék tudományos hátteréről bővebb információt a Nu Skin hivatalos weboldalán olvashatsz majd.

  • Megosztás:
hirdetés