Nem tudom, ki hogy van vele, de nagyon nehezem hiszem el, amikor A-listás hollywoodi sztárok arról nyilatkoznak, hogy házi kenceficéktől, a nagyi praktikáitól maradnak csodásan fiatalok. Természetesen lehet, hogy ezeket is használják a számunkra megfizethetetlen kezelések és sebészek mellett, de nehéz elhinni, hogy mondjuk Halle Berry csupán ezeknek köszönheti ránctalan bőrét.

Néha viszont hallok olyasmit, amitől felszalad a szemöldökön. Jennifer Aniston állítólag vazelinnel tünteti el a szarkalábakat a szeme alól. A Now magazin tette közzé a színésznő mindennapi szépségápolási rituáléját, ami 30 percet vesz igénybe, de láthatóan megéri. Van benne arcgőzölés, masszázs, vitaminos ápolás, így látható, hogy a vazelinnek nem sok köze van ahhoz, hogy Aniton 43 évesen is csodásan néz ki.

Mi is az a vazelin?

A vazelin másik neve petrolátum, ebből is következtethetünk arra, hogy kőolajszármazékról van szó. Annak idején a kőolajvezetékekben lerakódott anyagként leltek rá, valljuk be ez nem túl bizalomgerjesztő.

A vazelin vízzáró réteget képez a bőrön, nem szívódik fel, tehát nem is táplálja azt, viszont a bőr nem tud lélegezni. Tulajdonképpen ennek köszönheti karrierjét is, sebgyógyításra használták, hiszen a baktériumok nem tudtak elszaporodni alatta, így megvédték a sebet. Az egészséges bőr viszont nem tud lélegezni tőle, nem segíti a vízfelvevő képességet. Se kézkrémnek, se ajakápolónak nem alkalmas, jobb elkerülni.

Kőolaj származékok

Nemcsak a vazelin jelenik meg sajnos a kozmetikai ipar termékei között, a kőolajszármazékok sajnos a legnépszerűbb márkák termékeiben is ott lapulnak, érdemes alaposan elolvasni a termékek összetevőit, mielőtt megveszed őket. A következő neveken találkozhatsz velük: paraffinolaj – Paraffinum Liquidum, ásványolaj – Mineral Oil és a mikrokristályos viasz – Microcristallina Wax.

  • Megosztás: