A tökéletes izzadásgátló megtalálása, ami nemcsak a kellemetlen szagokat semlegesíti, de valóban meg is szünteti az izzadást, szinte lehetetlen feladat, legalábbis én még nem találkoztam olyan termékkel, ami ezt a két tulajdonságot egyesítette volna.

A dezodorok között vannak egész napos, és 48 órás frissességet kínáló termékek is, de vajon tényleg többet tud egyik a másiknál? Összetételüket vizsgálva ugyanis azonosak, egy 48 órás izzadásgátlóban csupán több az olyan anyag – gumi, viasz -, ami a ruha dörzsölése vagy izzadás hatására megkísérli megakadályozni a dezodor teljes megsemmisülését a bőrön.

Mitől hat jobban az izzadásgátló? Erre eddig nem gondoltunk!

És itt következik a lényegi pont. A dezodornak nem a bőrön kell hatni, hanem a bőrfelszín alatt, de sok esetben a terméknek nincs ideje beszívódni az izzadás megindulásával. Doktor Dawn Harper, ismert brit orvos szerint viszont van mód arra, hogy maximalizálni lehessen a dezodor hatóidejét.

Szerinte nem reggel, hanem este, lefekvéskor kell azt felkenni, ugyanis akkor csökken a testhőmérséklet, így kevesebbet izzadunk. Mivel az izzadságmirigyek kevésbé aktívak, több anyag tud felszívódni az izzadásgátlóból, melyek lezárják a verejtékcsatornát. Reggel pedig ahelyett, hogy újabb adag dezodort kenne fel az ember, szappanos vízzel kell megmosni a hónaljat.

Valóban logikusnak hangzik, így érdemes egy lehetőséget adni neki. Lehet, hogy ezzel az egyszerű csavarral megoldódik a tökéletes dezodor utáni hajsza.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés