Nem kell hozzá kézügyesség, sem tengernyi idő, sőt, akár tükör nélkül is elkészítheted ezt a kontyot, ha van ilyen hajformázó eszközöd.

A kontykészítő csat nem új keletű dolog, számos elődje akad, például a speciális formájú és gumírozású hajgumik, spirál és banán alakú csatok, hajtűk és tincsek alá elrejthető koszorúk. Mindegyikkel egyszerűbb az élet, ha hosszú hajad van, bár ezek a kütyük igényelnek némi rutint.

A videón látható hajformázó segédeszköz pofonegyszerűvé teszi a kontykészítést, segítségével bárhol, pillanatok alatt rendbe teheted a frizurádat, akár a strandon is. Ötletes találmány, hiszen teljesen kiegyenesíthető, könnyű vele feltekerni a hajat, azután rugalmasan hajlítható, és jól tartja a kontyot. Ugyanakkor észrevétlen, mert tökéletesen elfedik a felcsavart tincsek. Utazáshoz, gyors reggelekhez, nyári hőségben abszolút ideális.

Csak készíts egy copfot a fejtetődre, a hajtövekhez közel helyezd rá a kontykészítőt, de még ne zárd össze egészen a két oldalát. Húzd le a hajvégekig, gondosan kisimítva vele a szálakat, majd zárd össze szorosan, és tekerd fel vele az összefogott hajtincseket. Ha ez megvan, a fejtetődön ismét zárd össze az eszközt úgy, hogy körbevegye a hajgumit. Azután igazítsd el rajta egyenletesen a hajad, és már indulhatsz is!

  • Megosztás:
hirdetés