Elképzelted már valaha, mennyi festéket használsz el egy év alatt, ha rendszeresen, mindennap sminkelsz?

Általában nem gondolkodunk el ilyesmin, pedig tényleg érdekes egyszerre látni azt a töménytelen sminkmennyiséget, amit egy átlag nő magára pakol egy év alatt, még akkor is, ha, tegyük fel, kihagyja a szempillafestéket. A Lernert & Sander rendezőpáros megtette mindenki helyett, vagyis elképzelte, milyen lenne, ha egyszerre látnánk egy női arcon 365 adagnyi sminket, és mindezt elképesztő látványos módon be is mutatják Natural Beauty című kisfilmjükben.

Bár a videó nem új keletű, szerintünk izgalmas témát dolgoz fel, zseniális, kitartó munkával szemléltetve. Hannelore Knuts, belga modell arcára természetes hatású, natúr smink került, csak éppen 365 rétegben. Ferry van der Nat sminkmester és asszisztense, Vanessa Chan kilenc órás, kitartó munkával halmozták a dekorkozmetikumokat szegény lány bőrén, aki a felvétel alatt mindezt mozdulatlanul tűrte.

Valószínűleg tartottak szünetet, de azt elképzelni sem tudjuk, hogy maradt fent a modell arcán a festék, amikor mondjuk kiszaladt a mellékhelyiségbe. Némi időt spóroltak azzal, hogy a sminkesek speciális festékfújó pisztollyal dolgoztak, amivel egyszerűbben lehet felvinni az alapozót, illetve a folyékony pirosítót és szemfestéket. Végül több mint két deciliter festékanyagot használtak el a film kedvéért.

  • Megosztás:
hirdetés