Keveseknek adatik meg a természetesen egyenes, tökéletesen sima haj, ám a hajvasaló és a hajszárító komoly kárt tud tenni a tincsekben.

Szerencsére létezik egy módszer, melynek segítségével hő nélkül is ki tudod egyenesíteni a hajad. Persze ez több időt és energiát igényel, mint egy sima vasalás vagy szárítás, de a frizurád egészségéért érdemes néha ehhez folyamodni a hőkezelés helyett.

Fésüld ki a hajad, majd mosd meg, és használj egyszerű hajkondicionálót. Újra fésülködj meg egy sűrű fogú hajkefével, majd ennek segítségével fogd össze a hajad szoros, magas lófarokba, és igazítsd meg a hajvégeket egy sűrű tupírfésűvel. Tekerd kontyba a lófarkat, hogy a hajvégek nedvesek maradjanak, majd várj körülbelül egy órát, amíg a hajad többi része megszárad.

Ezután engedd ki a frizurádat, majd tincsenként fésüld ki, és hajtsd át a fejeden minél szorosabban, mintha hajpántot készítenél. Néhány helyen tűzz meg minden tincset hullámcsattal, majd várj legalább öt órát! Ha aludni készülsz, tekerd körbe egy laza sállal a fejed, hogy minden a helyén maradjon. Ha teljesen megszáradt a hajad, vedd ki a csatokat, engedd le, és fésülködj meg. Nézd meg videón is a módszert!

  • Megosztás:
hirdetés