A mostanában elengedhetetlen gyakori kézmosás és a kézfertőtlenítő gélek használata óhatatlanul is kiszárítja a kezeket, amik éppen ezért most extra törődést igényelnek. De, a bőr természetes olajrétegének pótlását könnyen megoldhatod otthon egy univerzális maszk elkészítésével.

Hidratáló maszk az egész testre

Nem kell bonyolult dologra gondolni, egy-két konyhai alapanyagból szuper, kényeztető pakolást készíthetsz. A maszkhoz végy egy evőkanál finomra őrölt zabpelyhet és egy evőkanál olívaolajat. Ezt a pakolást az egész testre alkalmazhatod, így ennek megfelelően változtasd az arányokat. Ez a mennyiség egy adag arc- vagy kézpakoláshoz elegendő.

A zabpelyhet keverd el az olívaolajjal, várj néhány percet, amíg a pelyhek felpuhulnak, és kend a megtisztított bőrfelületre. A zabpehely hatásos védőréteget képez a bőrön, így megakadályozza, hogy a nedvesség elszökjön a bőrből, miközben magas fehérjetartalmának köszönhetően mélyen hidratálja azt. Nyugtatja a bőrt, megszünteti a pirosságot, természetes szaponintartalmának köszönhetően pedig még tisztítja is a bőrt.

Az olívaolaj, mondanunk sem kell, hogy fantasztikus hidratáló a benne található nagy mennyiségű szkvalánnak köszönhetően. Mélytisztító, a pórusok mélyéről felszínre hozza a szennyeződéseket, a bőrt felpuhítva pedig a benne található értékes antioxidáns összetevők könnyebben jutnak a bőr felszínére.

Amikor úgy érzed, hogy ráférne a bőrödre egy mélyhidratáló pakolás, dobd fel ezt a maszkot, ha a kezedre alkalmazod, akár kesztyűt is húzhatsz rá. Hagyd hatni 15-30 percet, és miközben lemosod, a zabpehellyel dörzsöld át picit a bőröd, hogy az elhalt hámréteg alól felszabaduljon a friss bőrréteg.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés