Az ünnepek közeledtével nincs megállás, rengeteg előkészület és ezzel együtt stresszes napok előzik meg az ahhoz képest szempillantás alatt elmúló karácsonyt. A két ünnep között jólesik egy kicsit megpihenni, és végre magunkra figyelni, aminek szuper alapja lehet egy frissítő arcpakolás.

Regeneráló arcpakolás, amitől felélénkül a fakó bőr

A fáradtság nyomai az arcra is kiülnek, fakó, élettelen és nyúzott lesz, amit aztán nem egyszerű eltüntetni. Fontos, hogy ilyenkor tápláljuk, felfrissítsük a bőrt, amit a következő receptben szereplő alapanyagokkal meg is lehet tenni.

Hozzávalók:

  • 1/2 érett avokádó
  • 1 evőkanál joghurt
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál olívaolaj

A hozzávalókat pépesítsd, majd kend fel az előzetesen megtisztított arcbőrre. 10-15 perc után langyos vízzel mosd le, majd még enyhén nedves bőrre kend fel a szokásos hidratálód.

Az avokádó nagy mennyiségű, a bőrszépítéshez nélkülözhetetlen C-és E-vitamint, antioxidánsokat és aminosavakat tartalmaz, ezenkívül magas olajtartalmának köszönhetően remekül hidratálja a kiszáradt bőrt. A joghurt szintén jó hidratáló, a benne található tejsavnak köszönhetően ideális szinten tartja a bőr pH-értékét.

A méz kiváló fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő, ezenkívül remekül hidratálja, frissé, üdévé teszi az arcbőrt. Az olívaolaj dúskál a bőr számára nélkülözhetetlen D- és E-vitaminban, béta-karotinban, kiváló méregtelenítő és hidratáló is.

Hetente több alkalommal is felteheted ezt a maszkot, nemcsak az ünnepek időszakában, de hosszútávon is látványos eredményt ad.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés