Míg nyáron a legtöbben megisszák a maguk két vagy két és fél literét, addig ősszel és télen sokan megfeledkeznek arról, hogy ilyenkor is szinte ugyanannyi vízre van szüksége a szervezetnek, mint nyáron. És nemcsak a belső hidratálás fontos ilyenkor.

Hidratálás ősszel

Nyáron a nap szárítja a bőrt, de a levegő párás, és sokkal kevésbé valószínű, hogy kiszáradna, mint ősszel és télen. A szél folyamatosan lesöpri a vékony nedvességet a bőrről, a fűtés sem kíméli, éppen ezért a napi folyadékfogyasztás mellett fontos, hogy kívülről is elég víz érje a bőrt.

Bár ilyenkor sokan használnak olajat az arc ápolására, ami nagyon is jó, de nem szabad elfeledkezni a vízpótlásról sem. Egy könnyű szérum az arckrém alá mindenképpen jó. Ha azonban nagyon hideg van, fagy, a vizes bázisú krémeket, géleket használd csak este vagy legalább egy órával azelőtt, hogy az utcára mennél. Ugyanis megfagyhat a bőrben, ha nem szívódott be, ami a kapilláris erek elpattanásához vezethet. 

Ami mégis a legfontosabb, hogy ilyenkor is elegendő folyadékot fogyassz, és bár a teázás ilyenkor nagyon is kézenfekvő, válassz valódi gyümölcsteát, mert a fekete és a zöld tea is vízhajtó hatású. 

  • Megosztás: