A haj állapota sok mindentől függ, de sokat javít a helyzeten, ha a tincsek helyesen vannak kezelve, és ez nemcsak a hajápoló szerek használatára értendő.

Már akkor sokat teszel a fürtjeid egészségéért és szépségéért, ha a helyes technikával és eszközzel fésülködsz. Elmondjuk, hogyan csináld!

Milyen fésűt válassz?

A mindennapi fésülködéshez a legjobb, ha szarufésűt vagy szőrkefét használsz, mert ezek kímélik, és fényesebbé teszik a hajat. Érdemes többféle eszközt is beszerezni, mert különböző helyzetekben más és más fésűre vagy kefére lesz szükséged.

Nedves hajnál például érdemes ritka fogazatú fésűt alkalmazni, míg a száraz hajnál a természetes alapanyagú hajkefe a legjobb választás.

Így csináld!

A haj kifésülését mindig a hajvégeknél kezdd, majd amikor ezzel megvagy, akkor vedd kezelésbe a hajtöveket. Így megkímélheted magad a fájdalomtól, a hajszálvesztéstől, és a gubancok akadozása miatti hajtöredezéstől. Érdemes a tarkótól kiindulni, és kifelé haladni, mert általában itt a legkócosabb a haj.

Fontos, hogy ne erőből, és ne kevés, nagy mozdulattal fésülködj, hanem sok apró, határozott, de finom húzást végezz a hajadon.

További tippek

Hajmosás előtt fésüld ki a hajad, így könnyebb dolgod lesz majd a nedves haj megzabolázásával is. Használhatsz kifésülést könnyítő szérumot – ez különösen göndör haj vagy töredezett tincsek esetén ajánlott.

Fésülködj naponta legalább kétszer, reggel, ébredés után és este, lefekvés előtt. Ez serkenti a fejbőr vérkeringését, amitől szebb és egészségesebb lesz a hajad.

A fésűdet és a hajkefédet csak te használd, ne add kölcsön senkinek, és tartsd tisztán: ha szükséges, naponta takarítsd ki, így elkerülheted a korai hajzsírosodást. 

  • Megosztás:
hirdetés