Nyár végén elég sokan tapasztalják, hogy az arcukon finom ráncocskák jelennek meg. Nem kell pánikba esni, ezekből csak ritka esetben lesz ránc, és könnyen orvosolhatóak, ugyanis a bőr vízhiányos állapotából fakadnak, amit a napozás, a strandolás okozhat leginkább, de az alkoholtartalmú tonikok és kémiai hámlasztók használata is járhat ilyen mellékhatással, a kőolajszármazékokat is tartalmazó kozmetikumokról már nem is beszélve.

Érdemes szót ejteni arról, hogy a vízhiány és a száraz bőr nem azonos, az előbbi dehidratáltságot jelez, a bőr nedvességtartalma nem optimális, ez lehet időszakos, és társulhat zsíros bőrhöz is. A száraz bőr viszont egy bőrtípus, és azt jelenti, hogy kevés a zsír a bőrben, természetesen itt is előfordulhat vízhiányos bőrállapot.

Hidratálás olcsón

Unásig ismételt jó tanács, hogy igyál két liter vizet naponta, de érdemes betartani, a bőrt elsősorban belülről kell hidratálni. Felszíni vízhiány sajnos akkor is kialakulhat, ha ezt betartod, ehhez kínálunk most segítséget.

Bármilyen lédús zöldség vagy gyümölcs megteszi pakolásalapnak, az uborka, a szilva, a körte, de a sárgadinnye is remekül hidratál. Ezekben nincs túl sok gyümölcssav, így nem szárítják tovább a bőrt. Reszeld le, vagy villával törd össze a gyümölcsöt, és keverd össze egy felvert tojásfehérjével, melyben kollagén található, ami feszesít. Alaposan megtisztított bőrre vidd fel, majd hagyd hatni 20 percen keresztül, végül mosd le.

Ha a bőröd a vízhiány mellett száraz is, akkor vesd be a két zöld különlegesség szépítő hatásait, az aloe vera és az avokádó keveréke a bőr minden igényét kielégíti. Az aloe leveleit hámozd meg, hogy ne maradjon rajtuk sárga részt, majd a meghámozott avokádóval törd össze, és vidd fel a tiszta bőrre. Akár 30 percig is az arcon hagyhatod.

  • Megosztás:
hirdetés