Hihetetlenül dús és egészséges, tekintélyes hajkoronával rendelkezik ez a blogger, aki évek óta csak természetes alapanyagokkal ápolja tincseit. Íme, az egyik jól bevált receptje!

Elámulsz, milyen hosszú, mégis dús és erős hajzuhataggal rendelkezik ez a lány, amit leginkább a gondos hajápolási rutinjának köszönhet. Bár nem sokan vágynak mesebeli hercegnőket megszégyenítő, fenékig érő loboncra, azért azt meg kell hagyni, hogy a körültekintő, kíméletes ápolási procedúra valóban hatásosnak bizonyult ennél a bloggernél. Csak natúr, természetes összetevőket hajlandó a hajára kenni, és nála egy szimpla hajmosás is fejmasszázzsal, olajozással kezdődik, illetve zárul.

Ritkán látni olyat, hogy ilyen hosszú tincsek a tövüktől a végükig makkegészségesek és tündöklően fényesek legyenek, és ilyen dús sörényt sem lát mindennap az ember.

Miközben sokak küszködnek a sok formázástól, a gyakori hajmosástól és a kemikáliák használatától tönkrement, erőtlen, ritka, elseprűsödött szálakkal, ez a fiatal nő rájött az életteli haj titkára: semmilyen mesterséges anyagot és színezéket nem használ, csak saját készítésű receptekkel, valamint 100%-ig természetes termékekkel táplálja elképesztő hajkoronáját.

A copfja olyan vastag, mintha három nő haját fonták volna egybe, és a tincsei között nem látsz szálkás, töredezett hajvégeket. Egyik bevált receptje az avokádós pakolás, melyet akkor alkalmaz, amikor kiszárad a haja.

Hozzávalók:

  • 1 érett avokádó,
  • 1 evőkanál argán- vagy olívaolaj,
  • 1 evőkanál nyers méz – közvetlenül méztermelőktől vagy bioboltokban vásárolhatod meg,
  • 1/8 csésze kókusztej.

Hozzáadhatsz levendula illóolajat, mely nyugtatja a fejbőrt, vagy rozmaring illóolajat, mely serkenti a vérkeringést a hajhagymák körül. Amennyiben hajhullást tapasztalsz, vagy csak szeretnéd, hogy gyorsabb ütemben serkenjenek új hajszálaid, csöpögtess a masszába ricinusolajat.

  • Megosztás:
hirdetés