Ha nem kap elég tápanyagot, a haj is könnyen kimerülhet, ami fénytelen, fakó, durva tapintású tincseket eredményez.

Manapság sok mindent túl kell élnie a hajnak: vasalást, szárítást, festést, göndörítést, lakkozást, hajpúderezést. Előfordul, hogy pont azért megy tönkre a hajkoronád, mert túl sokat foglalkozol vele, csak éppen nem úgy, ahogy számára megfelelő lenne. Olykor nem árt beiktatni egy-egy tincskímélő szünetet, amikor extra táplálásban részesíted kimerült frizurádat. Natúr összetevők erejével hatékonyan orvosolhatod a sörényed ellen elkövetett bűnöket. Az alábbi pakolást te is könnyedén kikeverheted otthon.

Extra gyógyír a töredezett hajnak, a tojás és kókusztej erejével

 

Összetevők:

  • 1 tojás
  • 1 csésze kókusztej
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj

 

A tojás A-, D- és E-vitaminokban, valamint fehérjékben és zsírsavakban gazdag tápanyag, mely feltölti energiával a fejbőrt és a hajszálakat. Azt már nagyanyáink is tudták, hogy tojáspakolással fényesebbé, simábbá és erősebbé tehető a frizura. A kókusztej természetes hajkondicionáló, mely a száraz, forró levegővel roncsolt hajat is képes orvosolni. Sőt, még a hajnövekedést is elősegíti.

A citrom felfrissíti a hajat, és megtisztítja a fejbőrt a káros lerakódásoktól, ugyanakkor feltölti C-vitaminnal az erőtlen, fakó tincseket. A citromlé a zsíros fejbőrnek is jót tesz, mert felszívja a felesleges faggyút a bőrből.
A tojást keverd össze a kókusztejjel, add hozzá az olívaolajat, majd a citrom levét, és jól kutyuld meg. Az egész keveréket masszírozd bele alaposan a hajadba és a fejbőrödbe, és hagyd a fejeden 15-20 percig, azután pedig öblítsd le.

  • Megosztás:
hirdetés