Nyáron is kicserepesedhet a száj, hiszen a strandolás, napozás ugyanúgy megviseli, mint testünk bármely más bőrfelületét. Ám lassan jön az ősz, és ez a recept akkor is jól fog jönni!

Szerintünk némely ajakbalzsam irreálisan drága, ráadásul a legtöbb bolti termék nemcsak natúr alapanyagokat tartalmaz. Gyakran tapasztaltuk már, hogy az ajakír rendszeres használata után még jobban tönkrement a bőr a szánkon, és csak ideig-óráig használt az enyhülést ígérő balzsam. Az alábbi recept olyan szuper, természetes összetevőket tartalmaz, melyek mélyen táplálják, nyugtatják az ajkakat, és visszaadják nedvességtartalmukat.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál mangóvaj vagy kakaóvaj – esetleg mindkettő keveréke
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 2 evőkanál méhviasz – bioboltokban pasztilla vagy tömb formában is megvásárolható
  • 1 teáskanál tiszta vaníliakivonat

Ha tömb kiszerelésben kaptál méhviaszt, először reszeld le. A pasztillákat kanállal is kimérheted. Forralj vizet a tűzhelyen, majd rakd a kiporciózott adagokat egy másik edénybe, és a vízpára felett olvaszd meg a vaj, az olaj és a viasz keverékét.

Miután folyékony, keverhető állagú masszát kaptál, már nem kell tovább melegítened a keveréket. Add hozzá a vaníliakivonatot, jól keverd össze az alapanyagokat, majd a forró készítményt öntsd bele régi, jól átmosott ajakbalzsam-tubusokba. Helyezd a tubusokat a hűtőbe. Amint megszilárdul a tartalmuk, máris használhatod a szuper ajakbalzsamodat.

  • Megosztás:
hirdetés