A szőlőmagolaj jótékony hatását nem olyan régen fedezték fel, pedig valóságos csodaszer, amely a legtöbb bőrproblémára megoldást nyújt. Külsőleg és belsőleg egyaránt alkalmazható, és rendszeres használatával évekkel fiatalítható a bőr.

hirdetés

A szőlőmagolaj valódi csodaszer

Az igazán jó minőségű szőlőmagolajat hidegen sajtolják, és nem hígítják fel semmivel, ezáltal nem vesznek el belőle azok a tápanyagok, amelyek a szőlőmagban megtalálhatóak. A kisajtolt szőlőmagolaj telítetlen zsírsavakból áll, ezek közül a  legmagasabb a linolsav tartalma, amely hozzájárul a bőr regeneráláshoz. Barrier-stabilizáló hatása van, tehát segít a bőr védekező mechanizmusát megerősíteni, így sokkal ellenállóbb lesz a külső behatásokkal szemben.

A szőlőmagolaj minden bőrtípusra ajánlott, és sokféle probléma ellen lép fel hatékonyan. Gyorsan és mélyen szívódik be a bőrbe, és nem hagy maga után zsíros érzetet. Önmagában és más hatóanyagokkal is alkalmazható. Felkenhető az olaj egyszerűen az arcra, vagy belekeverhető a hidratálóba, mindkét esetben megfelelően táplálja a bőrt.

Hatékonysága abban rejlik, hogy képes a mélyebb rétegekbe eljutni, és meggátolni ezeknek a vízvesztését. Ezáltal a bőr kevesebbet párologtat, és sokkal hidratáltabb lesz. Magas az antioxidáns tartalma, és tele van E-vitaminnal, amelyek szintén a bőr nedvességének a megtartását, és a regenerálódását segítik elő.

Minden bőrtípusra ideális

Öregedő bőrre nagyszerű hatással van, segít feszesíteni a hámréteget, és elhalványítja a ráncokat. Nem engedi, hogy folyadék távozzon a bőr rétegeiből, ezáltal az arcbőr sokkal hidratáltabb lesz, amivel késleltethető a ráncok megjelenése. Időskori bőrszárazság esetére is jó megoldás a szőlőmagolaj, mert a magas linolsav tartalma feltölti a bőrrétegeket nedvességgel. Száraz bőrön kifejti a hidratáló hatását, és táplálja a bőrt. Míg zsíros bőr esetén gátolja a faggyútermelést, és összehúzza a pórusokat, emellett csökkenti az eltömődésüknek az esélyét.

Egyaránt használható aknés, vagy pattanásos bőrön, mivel gyulladáscsökkentő, és nyugtató hatása van. Így alkalmazásával elősegíthető, hogy minél hamarabb eltűnjön ez a bosszantó bőrprobléma.

A szőlőmagolajat érdemes nemcsak az arcra, hanem a nyakra és a mellkasra is használni, hiszen ezek a területek szintén kiemelt odafigyelést érdemelnek. Akkor a leghatékonyabb, ha este lefekvés előtt kerül fel az arcbőrre, mert így elegendő ideje lesz beszívódni, és megfelelően ki tudja fejteni a hatását.

Természetesen belsőleg ugyanolyan hatékony, és számos ételbe belekerülhet, de a vásárlásnál érdemes odafigyelni, hogy étkezésre alkalmas legyen, mivel a kozmetikai célokra alkalmazhatóak nem minden esetben fogyaszthatóak.

Képek: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés