Nem tudom, mekkora szám jönne ki, ha venném a fáradságot, és kiszámolnám, hogy egy nő átlagosan hány percet tölt fodrásznál egy évben. Nem merek erre vállalkozni, úgyhogy pontos adatokkal nem szolgálhatok, de azt hiszem, mindenki bele tud gondolni a saját példáján keresztül. Hiszen akár hosszú, akár rövid hajad van, legalább havonta egyszer muszáj megigazíttatni a fazont, nem beszélve arról, hogy a töredezett hajvégektől is érdemes gyakran megszabadulni.

Mindez a pénztárcát sem kíméli, de legtöbbször inkább az jelent problémát, hogy épp akkor nem tud beszúrni a napirendjébe a fodrász, amikor nagyon kellene. Szerencsére az interneten sok olyan vállalkozó kedvű, bátor blogos lány akad, aki lépésről lépésre megmutatja, hogyan lehetsz saját magad fodrásza ilyen helyzetekben. Bár a frizuraváltást jobb szakemberre bízni, a lenőtt hajadat te is megigazíthatod otthon, ha ellesed tőlük a bevált fogásokat és praktikákat.

Egyszerű, lépcsős hajfazon

A Life Anne Style blog szerkesztője azt mutatja meg videójában, hogy egy könnyen használható, hajvágást segítő eszközzel milyen egyszerűen fel lehet frissíteni a lépcsőzetesre nyírt frizurát.

A szétnyitható vonalzóra emlékeztető kütyüt fésűszerű fogak tartják meg a hajon a beállított szögben, és gyakorlatilag hasonló célt szolgál, mint egy kép felrakásakor a vízszintmérő. Így profizmus hiányában is egyszerűen össze tudod lőni a két oldalt, hogy egy szintben legyenek a rétegek. Bár a lány rengeteget beszél, nem nehéz kihámozni a videóból a lényeget, ráadásul alapszintű angol nyelvtudás bőven elegendő hozzá, illetve mesteri kézügyességet sem igényel a hajvágó mutatvány.

Frufruigazítás otthon

A Pixel Shaker blog bájos szerkesztőjétől azt lesheted el, hogyan vághatsz magadnak egyenes frufrut ferde fazonból, ha már nagyon a szemedbe lógnak a tincsek.

Tetszik, hogy nem kertel sokat a lány, hanem rögtön belevág a közepébe, és olyan egyértelműen mutatja a lépéseket, hogy az is könnyen megértheti, aki nem igazán beszél angolul. Ehhez a művelethez csupán egy hajgumira, egy hosszú nyelű, választékhúzó fésűre, valamint egy jó ollóra lesz szükséged.

Réteges frizura, egy kis ritkítással

A fiatalság leleményessége köszön vissza Keyla videójából, aki tökélyre fejlesztette a borotvás hajfazon-igazítást. Először én sem tudtam elképzelni, hogy mi lesz abból, ha egy egészen másra használatos női borotvával nekiesik a hosszú hajának, de nem történt tragédia a felvétel közben, és nem a kopaszságig jutott el a dolog. Ez a módszer a dús hajúaknak kedvez igazán, illetve az a legjobb benne, hogy elrontani sem lehet.

A borotvával könnyebb bánni, mint az ollóval, az így kapott laza rétegek pedig nem különülnek el egymástól élesen, hanem észrevétlenül összeolvadnak, és jó tartást adnak a hajnak. Ez a leányzó sem mondható szófukarnak, de közben minden fogást saját kezűleg megmutat, és a végén, amikor felpörgeti az eseményeket, már egészen élvezhető a videó. A ritkítással persze nem érdemes túlzásba esni, elég csak annyira belemerülni, hogy a végeredménnyel ki lehessen húzni a következő fodrászlátogatásig.

  • Megosztás:
hirdetés