Ha már időt és energiát fordítasz arra, hogy a hajad színét élénkebbé tedd, vagy megváltoztasd, akkor válaszd ki a tincseidnek megfelelő sampont is, hogy az árnyalat sokáig tartós maradjon!

Nem véletlen, hogy festett hajra külön sampont lehet kapni, ez ugyanis jóval többet tud, mint egy átlagos termék.

Színvédő

Egyfajta fizikai alaptörvény is lehetne: minél többet mosol hajat, annál hamarabb kikopik a színe a szálakból, még akkor is, ha egyébként tartós hajfestékként vásárolod a terméket. Ezen nincs mit csodálkozni, hiszen a ruháid is kifakulnak a gyakori mosástól, miért a haj lenne kivétel. Pontosan ezért fontos, hogy hajszínvédő sampont használj a mosásoknál, ugyanis ennek összetétele megvédi a színt, és nem engedi az állandó dörzsöléssel sem kikopni. Nyilván emellett is veszít a haj az élénkségéből, de nem olyan gyorsan, mint egy szimpla sampon mellett.

Tápláló

A festés nagyon megviseli a hajszerkezetet, különösen, ha valamilyen szőke árnyalatot használsz, ezért muszáj, hogy a sampon tartalmazzon bizonyos ápoló hatóanyagokat, melyek a mosás során beépülnek a tincsekbe. Nyilván még jobb, ha mellé még balzsamot vagy valamilyen kondicionálót is használsz, de tény, hogy a hajszínvédő sampon sokkal nagyobb ápolást nyújt, mint sima társai, és ez is nagyban hozzájárul a szín tartósságához.

  • Megosztás:
hirdetés