A nyári kánikulában sokan érzik úgy, hogy leizzadt fejbőrük miatt mindennapi hajmosásra szorulnak. Te is találkoztál már ezzel a jelenséggel? Akkor nyilván nem újdonság, hogy rengeteg olyan sampont lehet kapni, melyet mindennapi hajmosásra fejlesztettek ki.

Ám bármennyire is kímélőek ezek a termékek, a hajnak nem tesz jót a mindennapos samponozás, mert a fejbőr faggyútermelése nagyon érzékeny: ha túl intenzívvé válik, az olyan következményekkel járhat, mint a gyorsabban zsírosodó és gyenge szerkezetű haj, ami könnyen törik. Ugye nem szeretnéd ezt? Akkor használj alternatív megoldást – mi a hajöblítőt ajánljuk.

Hajöblítő házilag

Hozzávalók:

  • fél liter forrázott kamillatea
  • fél liter forrázott zsályatea
  • pár csepp tetszőleges illóolaj – menta például

A kamillateát és a zsályateát külön főzd meg, szűrd le és öntsd össze. Adj hozzá pár csepp illóolajat, például mentát, ami segít a fejbőrödet hűsen tartani, majd hajmosás helyett ezzel öblítsd át a tincseidet.

A kamilla fertőtlenít, a zsálya verítékezés ellen hatásos, a kettő együtt pedig kiválóan ápolja a hajat. Egyre azonban ügyelj, a kamilla sokaknál allergiás reakciót vált ki, ezért érdemes előbb tesztelni, hogy nem vagy-e érzékeny rá.

  • Megosztás:
hirdetés