Ha hosszú hajat szeretnél, nemcsak külsőleg kell ápolnod a tincseket: az is nagyon fontos, hogy mit eszel.

Jen Atkin sztárfodrász, aki többek közt a Kardashian-Jenner lányok, Sofia Vergara, Katy Perry és Jessica Alba frizuráját is készíti, elárulta, mely ételek serkentik a hajnövekedést.

Dió

Az omega-zsírsavakban, biotinban és E-vitaminban gazdag dió segít megelőzni a sejtkárosodást, és rendszeres fogyasztás esetén természetes fényvédőként működik a hajon. A benne található réz élettel telibbé teszi a hajszínt. Akár naponta is rágcsálhatod önmagában vagy más gyümölcsökkel keverve.

Avokádó

Az avokádóban bőségesen megtalálhatók azok az omega-zsírsavak, melyeket a test nem termel magától, ezek azonban létfontosságúak a gyors hajnövekedéshez, valamint az erős és fényes hajhoz. Közben még a bőrödnek is jót tesz, ezért akár naponta vagy hetente többször is érdemes fogyasztanod.

Tojás

A haj keratinból épül fel, a tojásban található fehérjék pedig serkentik a test keratintermelését. Emellett a tojásban egészséges zsírok, vas és más tápanyagok vannak, melyek segítenek oxigént szállítani a hajhagymákhoz. Megtalálható benne a D-vitamin is, ami serkenti a hajnövekedést.

  • Megosztás:
hirdetés