Azt már sokszor elmondtunk, hogy egy jó frizura elsősorban a vágáson múlik, ám, mint kiderült, az sem mindegy, hogyan mosod a hajadat – ez is nagy mértékben befolyásolhatja a végeredményt.

Az amerikai sztárfodrász, Jasmine Anna Galazka tippjeit hoztuk most el, hogy semmi ne állhasson a tökéletes frizura és közéd.

Gyakoriság

Azt szokták mondani, hogy nem tesz jót a hajnak, ha túl gyakran mossák, ám a híres celebfordrász, Jasmine Anna Galazka egészen más véleményen van. Szerinte a vékony szálú és nagyon puha hajat naponta, de legalább kétnaponta meg kell mosni, mert nagyon könnyen megtapadnak rajta a szennyeződések. Ugyanakkor egy durvább típusú hajat kétnaponta, de minimum hetente kétszer szintén meg kell mosni.

Vízhőmérséklet

A túl meleg víz kiszárítja, és töredezetté teszi a hajat, ezért inkább langyos vízzel érdemes a tincseidet leöblíteni samponozás után. Sőt, mivel a meleg a fejbőr szőrtüszőit megnyitja, érdemes a hajmosás végeztével hideg vízzel is átmosni a fejbőrt, hogy a tüszők összezáruljanak – így a hajszerkezet kevésbé sérül.

Nem kell sok hab

A legtöbben azt gondolják, hogy minél jobban habzik a sampon, annál jobban tisztít, pedig épp ellenkezőleg. A túl nagy hab miatt a fejbőrt nem lehet olyan alaposan megtisztítani, ami emiatt koszos marad, vagyis hamarabb zsírosodik. A legjobb, ha a samponnal szimplán átmasszírozod a fejbőrödet, majd hagyod egy-két percig rajta állni, utána pedig lemosod.

Maszkolj!

Nem véletlenül létezik olyan sokféle hajregeneráló maszk, ezek ugyanis tényleg nagyon fontosak a haj egészségének szempontjából. Sokkal jobb, ha hetente egyszer maszkkal próbálsz a tincseidbe új életet lehelni, ugyanis a hajmosásoknál használt kondicionáló elnehezíti, és lelapulóvá teszi a frizurát.

  • Megosztás:
hirdetés