A hajhosszabbítás ma már bárki számára elérhető, aki úgy érzi, hogy dúsabb, hosszabb, látványosabb frizurát szeretne. Ha te is elgondolkodtál már rajta, hogy kipróbálod, milyen, nem árt, ha alaposan elolvasod a következő sorokat.

Ugyan nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a hajhosszabbítás rossz, azért könnyedén károsíthatja a hajat. A következő lépésekkel megvédheted!

Milyen állapotban van a hajad?

Mielőtt belevágsz a hajhosszabbításba, első lépésként mérd fel a hajad állapotát. Mivel a póthajat az igazihoz rögzítik, nagyon fontos, hogy a hajad és a fejbőröd megbirkózzon a többletsúllyal, ami egyik napról a másikra rákerül. A sérült, töredezett, elvékonyodott tincsek vagy az irritált fejbőr nem biztos, hogy meg bírják tartani a pótlást, ezért, mielőtt hosszabbításba fognál, érdemes feltuningolni a frizurádat: nem árthat, ha kérsz a fodrásztól egy egészségügyi vágást, illetve az sem, ha néhány hétig pakolásokkal, balzsamokkal kényezteted a tincseidet.

Ne ár alapján dönts!

Mivel a hajhosszabbítás jócskán igénybe veszi a saját tincseidet, nem szabad, hogy kizárólag az alapján dönts, melyik szalon kínál akciót. Sajnos az olcsó húsnak híg a leve: ha nem megfelelően rögzítik fel a póttincseket, akkor fésülésnél azok könnyen összegubancolódhatnak, minek következtében a saját hajszálaid is sérülhetnek. Nem akarunk riogatni, de a gyatra munka kopaszságot is okozhat, ezért tényleg érdemes picivel többet áldozni rá, nem pedig az akciós kuponok között válogatni egy ismeretlen szalon kínálatából, ahonnan semmilyen referenciád nincs.

Nézz utána!

A hajhosszabbításnak több fajtája is létezik, ezért érdemes utánaolvasni, melyiknek milyen előnyei és hátrányai vannak. Bár úgyis a szakember ítéli majd meg, hogy a te új tincseid ragasztással, csomózással, hőillesztéssel vagy varrással kerülnek-e a fejedre, nem árt, ha magad is tisztában vagy azzal, mire is bólintasz rá. A ragasztás és a hőillesztés például fájdalommentes, de nem hoz olyan szép eredményt, mint a csomózás vagy a varrás. Ez utóbbiak viszont fájdalommal járhatnak, még azután is, hogy az új frizurád elkészült. Tehát mindenképpen tájékozódj a lehetőségekről.

  • Megosztás: