Ma már rengeteg praktika létezik arra vonatkozóan, hogy hogyan göndörítsd be a hajad házilag, akár csigákba kunkorodó fürtöket, akár lágy hullámokat szeretnél.

Ezúttal egy olyan módszert mutatunk, melyhez nincs szükség hőre, így anélkül érhetsz el jó eredményt, hogy a hajad károsodna.

Hajgöndörítés zoknival

A következő eljáráshoz szükséges eszköz tényleg mindenkinél megtalálható, hiszen a zokniról van szó. Nagyon egyszerű műveletet kell elvégezned, viszont ajánlott lefekvés előtt, nedves hajjal foglalatoskodni vele, mert elég időigényes.

Fésüld ki a hajadat, és válassz le belőle egy nagyjából két ujjnyi vastag tincset. A hajat kezdd el feltekerni a zokni közepére, és csavard egészen odáig, ameddig szeretnéd, hogy tartsanak a hullámok. Ha végigértél, egyszerűen kösd össze a zokni két végét a haj felett. Ugyanezt ismételd minden tincsnél, amíg elfogy a hajad. 

Másnap reggel csak oldozd ki a csomókat, és óvatosan tekerd le a zoknira csavart hajat. Az ujjaiddal szánts végig a fürtökön, hogy rendezd őket, de ne fésüld ki a hajat, különben tönkremennek a hullámok.

  • Megosztás:
hirdetés