A festés nagyon könnyen roncsolhatja a hajat, ezért egyre több hölgy keresi a természetes megoldásokat, ha hajszínén változtatni szeretne. Nem állítjuk, hogy ezekkel olyan gyorsan és olyan nagyfokú változást lehet elérni, mint a fodrász segítségét kérve, de ez is egy lehetőség, ha valami újdonságra vágysz.

A méz kis mennyiségben természetes hidrogén-peroxidot tartalmaz, ami a hajszőkítés egyik alapvető anyaga. De a citromról is köztudott, hogy kiszívja a színeket, ezért szokták ezt is highlighterként használni.

Ha olyan alternatívát keresel, ami természetes módon világosítja a hajadat, akkor érdemes a kettő kombinációját alkalmaznod.

Amire szükséged lesz

  • egy citrom
  • egy-két evőkanál méz
  • két evőkanál víz

A citromot görgesd meg, hogy a leve alaposan összegyűljön, majd vágd ketté, és egy villa segítségével facsard ki. Nem baj, ha a gyümölcshús is beleesik, nem lesz a hajadnak tőle semmi baja. Adj hozzá egy-két evőkanál vizet, illetve mézet – értelemszerűen annyit, amennyi a hajad teljes hosszát befedi -, majd keverd össze az egészet.

Tedd be a pakolást 15 percre a hűtőbe, majd tincsenként masszírozd bele a keveréket a hajadba. Amikor megvagy, tegyél fel egy műanyag hajhálót, hogy ne csepegjen szét a pakolás, és 25-30 percig hagyd is a hajadon, csak azután öblítsd le a masszát. Amikor kész, szárítsd meg a hajad, és nézd meg, milyen eredményt hozott a világosítás. Ha nem vagy elégedett, akkor kéthetente ismételd meg a folyamatot, de ennél gyakrabban ne, máskülönben a citromlé nagyon kiszárítja, és töredezetté teszi a hajadat.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés