Az őszi frizuradivatban a luxus, a hollywoodi elegancia és a drámai hangulat egyszerre dominál majd, és jobban előtérbe kerül a vintage stílus. Ám nem muszáj megvárnod a lehulló faleveleket, ha kedved szottyan a filmdívás sikkből ihletet meríteni, hiszen a negyvenes évekre jellemző, selymesre fésült habhullámok a bohókásabb divathoz szokott nyári időszakhoz is jól passzolnak.

Képzeld csak el, hogy egy nosztalgikus, pöttyös úszódresszben feszítesz a medence partján, miközben rugalmas, lágy loknijaidat cirógatja a szél. A tűzpiros körmök persze elengedhetetlenek ehhez a módihoz, és akár egy hatalmas dívakalapot is felcsaphatsz a fejedre. A lágy fürtökből álló filmcsillag-frizurát nagyon egyszerű elkészíteni.

Így készíts magadnak selymes, habkönnyű loknikat!

A Bottega Veneta őszi kifutóján újra életre kelt a hollywoodi csillogás. A Redken kreatív igazgatója, Guido Palau a negyvenes és hetvenes évek színésznőitől lopott inspirációt, amikor megálmodta a modellek hajkoronáját. Ezt a szexisen elegáns, lágyan ringatózó, hullámos frizurát te magad is könnyedén elkészítheted otthon, hiszen nem kell hozzá más, csak néhány megbízható, kímélő hajformázó, illetve egy kis átmérőjű hajsütővas.

Palau a Redken termékeit használta a dús hatás kedvéért, de nem muszáj ehhez a márkához ragaszkodnod, más hajformázókkal is tökéletes eredményt érhetsz el. Először fújj a vizes tincsekre hajtőemelő, dúsító hajhabot, majd lehajtott fejjel szárítsd meg a sörényedet. Nagy fokozatra is állíthatod a hajszárítót, vagy használhatsz diffúzoros masinát, úgy még tömörebb frizurát nyerhetsz.

Ezután mélyen, az egyik füledhez közel készíts magadnak oldalválasztékot, és a hajad alsó felét fújd be hővédő hajformázó spray-vel, hogy a sütővas ne roncsolja a szálakat, és tartósabb legyen a végeredmény. A választékodtól egy-másfél arasznyival lejjebb kezdd el az ondolálást, vagyis a fejtetődön hagyd meg simán és egyenesen a szálakat. A művelethez meglehetősen keskeny, nagyjából másfél centi átmérőjű hajsütővasat válassz, mellyel apró csigákat készíthetsz.

Amikor még melegek a besütött tincsek, minden fürtöt tűzz le hullámcsattal vagy csipeszekkel. Csak akkor távolítsd el a csatokat, ha már kihűltek a tincsek, és jól rögzültek a hullámok. Óvatosan válaszd szét a loknikat az ujjaiddal, végül kezdd el hátrafelé fésülni a hajtömeged. Palau vaddisznósörtéjű hajkefét ajánl erre a célra, mely nem szálkásítja a szálakat, vagyis megtartja a selymesen lágy, rugalmas és dús hatást.

Végül söpörd vissza a tincseket a homlokodhoz, és egyik oldalt, a hullámok felett tűzd le a hajad hullámcsattal. Ha úgy tartja kedved, díszes csatot is használhatsz, vagy egy-két loknit előre engedve, középen szalaggal kötheted át a frizurádat. Már csak egy cicás napszemüveg kell az összképhez.

  • Megosztás:
hirdetés