Az ősz számos új sminktrendet is hozott, és szerencsére akkor is találhatsz közöttük kedvedre valót, ha nincs időd egy-egy esemény előtt órákig piszmogni a tükör előtt.

A Harper’s Bazaar sminkmesterei elárulták, hogyan kell elkészítened a szezon két trendi sminkjét – szerintük öt perc alatt megvan. Ha nem is vagy sminkmester, de van egy kis rutinod az ecsetek forgatásában, 10 perc alatt akkor is kész lehetsz velük.

Perzselő tekintet

– A lágy, barna szemhéjpúder mindenkinek jól áll, és nagyon modern, ha monochrome, füstös sminket készítesz belőle – mondta erről a sminkről Nick Barose sminkmester.

Így készítsd el:

A szempilláid tövébe húzz vonalat fekete ceruzával – nem baj, ha a vonal nem tökéletes, hiszen később úgy is el fogod satírozni. Vigyél fel barna szemhéjpúdert a szemhéjadra, illetve egy keveset az alsó szempilláid alá úgy, hogy a két vonal a külső szemzugodban találkozzon. A szemhéjpúdert ezután alaposan dolgozd el, hogy ne maradjon éles határvonal a bőröd és a púder között.

Egy leheletnyi kontúrpúderrel szép formát kölcsönözhetsz az arccsontodnak, csak kövesd a következő trükköt: szívd be az arcod mindkét oldalát, és arra a területre vidd fel a púdert, ahol az orcád besüllyed. A sminket végül koronázd meg egy lágy, nude színű rúzzsal.

Sötét glamúr

– A mély burgundi egy olyan rúzs, amit mindenkinek ki kell próbálnia, ezt a hatást pedig egyáltalán nem nehéz elérni, ha a karakteres rúzst friss tekintettel társítod – mondja erről a make-upról a sminkmester.

Így készítsd el:

Mindenképpen vigyél fel jó minőségű, világos alapozót, hiszen a tökéletes bőr ennek a sminknek az egyik alapja. Tedd ragyogóbbá a tekintetedet egy nagyon halovány, barnás árnyalatú púderrel, majd egy henger alakú ecsettel rajzold meg az ajkaid kontúrját – a sminkmester szerint ez azért is fontos, mert a kor előrehaladtával az ajkaid könnyen elveszítik a határozott kontúrokat.

Ha van olyan rúzsod, ami megduzzasztja kicsit az ajkakat, akkor először ezt vidd fel, vékony vonalakban haladva az ajkad külső szélétől a szád közepe felé. Ezután jöhet egy sötét, matt színű rúzs, mellyel kitöltöd az ajkaid teljes felületét. Végül egy szintén sötét, de csillogó árnyalatból tegyél egy kis ecset segítségével az alsó és felső ajkad közepére – ez még teltebbnek és hangsúlyosabbnak mutatja a szádat.

  • Megosztás:
hirdetés