A tökéletes smink eléréséhez nem mindegy, milyen sorrendben visszük fel a festékeket, illetve mi az, amit takarásban hagyunk, és amit feltétlenül kiemelünk.

hirdetés

A smink tartóssága és finomsága azon is múlik, hogy melyik műveletet veszed előre, amikor belekezdesz. Sokan a korrektorral, illetve az alapozóval indítanak, pedig nagyban megkönnyíti a munkát, ha a szemöldök kiemelésével és korrigálásával kezdjük a sminkünket. Miután a szemöldök íve a helyére került, és megvan a végleges vastagsága, formája, sokkal egyszerűbb bemérni, meddig fusson a szemhéjárnyaló, illetve hová kerüljön a highlighter.

Melissa Alatorre szépségblogger második lépésként a színegyenetlenségeket, illetve a vörös foltokat tünteti el a bőréről. Először ecsettel viszi fel a folyékony korrektort – melynek árnyalata szinte teljesen egybeolvad az arcbőrével -, majd egy sminkszivaccsal, nyomkodó, lapogató mozdulatokkal rögzíti az arcán a festéket.

Így biztos, hogy nem marad felesleg, ami megülhet vagy összecsomósodhat a szem alatti barázdákban, és nem fog elmászni a festék a nap folyamán. Nagyon természetes hatású alapozót használ, melyet szintén sminkszivaccsal egyenget el a bőrén.

 

Erre a finom alapra kerül fel a matt hatású kompakt púder, amit ugyan nem mutat külön a videón, de érdemes nagyon puha, vastag ecsettel eldolgozni, hogy ne maradjon túl sok por az arcon, ami megülhet a pórusokban, hanem szinte láthatatlan, matt fedést biztosítson.

A blogger óva int mindenkit attól, hogy ezen a ponton feldobja a pirosítót, hiszen a szemek kiemelése, és a highlighter felpakolása után könnyen csíkos lehet a végeredmény, mintha minden szín elkülönülne egymástól egy-egy sávban az arcon.

A szemfestés előtt finom szemcséjű, gyöngyházfényű highlightert használ, amit csak egy-egy ponton, nagyon halványan oszlat el. Végül a szemhéj bronzos árnyalásával, szempillaspirállal és a rúzs felvitelével fejezi be a sminket. A pirosítót szándékosan hagyta a végére, hiszen fontos, hogy olyan szín kerüljön fel az arcra, ami harmonizál a rúzs és a szemhéj tónusával.

Ilyenkor arra is ügyelni kell, hogy, ha a szemsmink csillog, a pirosító már ne keltsen feltűnést, illetve ne keveredjenek nagyon a hideg-meleg tónusok. A blogger a hűvös, mályvás rúzshoz igazította a pirosítóját, és nagyon harmonikus végeredményt kapott.

  • Megosztás:
hirdetés