Negyven felé közeledve általában még nem az elmélyült ráncok okoznak problémát, hanem a helyükről elcsúszó arckontúrok jelzik finoman, hogy a bőr már veszített tömörségéből.

Azt nem tudom, hogy milyen a botox, mert még sohasem próbáltam, de mindenki tisztában van azzal, miért vállalja be olyan sok nő: a szarkalábaknál sokkal szembetűnőbb, ha az arcbőr megereszkedik, és a kontúrok szétfolyni látszanak.

Jómagam még nem tartok itt, de lassacskán a 39 felé araszolva én is tapasztalom, hogy az arcbőröm szerkezete már nem olyan, mint korábban. Attól még messze vagyok, hogy szétessenek a vonásaim, de itt-ott már érzékelem az életkorom finom jeleit.

Ha megcsípjük az állkapcsunknál, és az állunk alatt a bőrt, és van mit markolni, az már a kontúrok felpuhulásának első, még nem annyira szembetűnő, de zavaró tünete. Később ezeken a pontokon indul nyúlásnak a bőr, amitől az egész arc megereszkedettnek tűnik, az áll és a nyak találkozásánál pedig kis toka alakulhat ki.

Nem gondolom, hogy az öregedés megállítható folyamat, de nem is ez a célja egy nőnek, amikor bőrfeszesítő kencékhez nyúl. Az öregedés tüneteit ugyanis már szépen lehet finomítani vagy éppen késleltetni, és az sem mindegy, hogy a későbbiekben milyen mértékben kezd el ráncosodni vagy megereszkedni az arc.

Ráadásul, a bőrsimító szérumokkal és emulziókkal – ha valóban működőképes fajta kerül a kezünk ügyébe – remekül lehet kompenzálni mindazt, amit valaha elkövettünk a bőrünk ellen. Ha nem is törölhetjük el teljesen, de kevésbé láthatóvá tehetjük a kialvatlanság nyomait, illetve a felelőtlen napozások és a légszennyezettség káros hatásaitól felgyorsult bőröregedés tüneteit.

Biotechnológiai szérum az arc és a nyak formálására

A Fytofontana Contourceutical szérumára nagyon kíváncsi voltam, és, mivel drága kencéről van szó, sokat vártam tőle. Ez a hófehér emulzió nem csupán azt ígéri, amit a legtöbb bőröregedés elleni krém, hiszen amellett, hogy regenerálja, puhítja, hidratálja a hámréteget, az elveszett rugalmasságát és feszességét is visszaállítja.

Célzott hatása révén késlelteti az áll és a nyak bőrének idő előtti öregedését, illetve megemeli a megereszkedett kontúrokat. Javítja a bőr tömörségét, eltörli a fáradtság nyomait, csökkenti a mikrovonalak mélységét, illetve a bőr egyenetlenségét. Olyan hatóanyag-kombinációt tartalmaz, mely hasonló hatással bír, mint a DHEA, amit a fiatalság hormonjaként tartanak számon. Fő összetevői a lipopeptid és a bodzavirág-kivonat, melyek előnyösen befolyásolják a bőr minőségét.

Fokozatosan hat, türelmesnek kell lenni

Ahogy a leírás javasolja, naponta kétszer, reggel és este használom a szérumot. Az állaga nekem pont megfelel, nem nehézkes, könnyen beszívódik, és szinte azonnal selymes tapintást hagy maga után. Az illatával annyira nem vagyok kibékülve, bár azért tolakodónak és büdösnek sem mondanám. Nem kell belőle sok, könnyen eloszlatható, és akkor sem fullasztó, ha rögtön rákerül a nappali vagy az éjszakai krém.

Az államra és a nyakamra viszem fel, közvetlenül az arcmosást követően, a frissítő, hidratáló arcszérum használata után. Az első hét után még nem igazán éreztem vagy láttam a hatását, azon kívül, hogy az államat kicsit kiszárította. A második hétre, mintha összeszoktunk volna. Szépen elkezdte tenni a dolgát, de nem túl feltűnően. Én azonban, aki behatóan ismeri az arcát, tudtam, hogy az állam kontúrvonala egy picivel feljebb került. Ha nem is a huszonéves arcomat, de a bőröm régi tömörségét visszakaptam.

Ráncaim nincsenek, de a szám szélénél van egy elmélyült mimikai vonal, ami csak bizonyos fényben látványos, és akkor, ha nem alszom ki magam. Egy kicsit azt is kenegettem vele, és, bár nem tűnt el, egy egészen parányit csökkent a mélysége. Bár látványosabb eredményeket vártam tőle, megértem, hogy türelem kell hozzá, mert fokozatosan fejti ki hatását.

Gyógyszertárakban, kozmetikai webshopokban is kapható. Az ára 10 500 forint körül mozog.

  • Megosztás:
hirdetés