A füstös, rétegelt árnyalatú szemsmink általában időigényes, de szerencsére akadnak gyors, egyszerűsített változatai is, amit rutin és kézügyesség nélkül is össze lehet dobni.

Lehet, hogy magamból indulok ki, de nem hinném, hogy ennél bonyolultabb szemsminkre bárkinek is van ideje reggel, hiszen az árnyalatok felvitele és összesatírozása általában nem két perc szokott lenni. Ráadásul a füstös árnyékolás könnyen összenyomhatja a tekintetet, ha óvatlanul pakolgatjuk fel a tónusokat, és netalántán túl erősre sikeredik a végeredmény.

Jól tudjuk, milyen nehéznek tűnik eltalálni az egyensúlyt, és harmonikus összhangot teremteni, miközben rutintalan kezekkel a színeket maszatoljuk, illetve igyekszünk nem egy sötét monoklit pingálni a szemünk köré. Ám szerencsére feltalálták már a vastag hegyű szemhéjceruzát, mely a szemfesték modern változata. Ez a sminkeszköz leegyszerűsíti a többtónusú szemhéjárnyalás technikáját.

A képen látható módon, előbb a kontúrokat kell megrajzolni, miután felvitted a világosabb árnyalatokat. Utána nincs más dolgod, mint a külső szemzugnál készíteni egy mélyítő satírozást úgy, hogy ne fuss túl a megrajzolt körvonalakon. Az egészet dolgozd össze, hogy lágy hatást keltsen. Ha a vízvonalat fehér szemceruzával világosítod, derűsebb, nyitottabb és csillogóbb lesz a tekinteted. Szürke helyett bronzos, rozsdás barnákkal dolgozz, és nem baj, ha kicsit fényes hatású a szemhéjceruzád.

  • Megosztás:
hirdetés