A füstös szemsmink legnehezebb része úgy rétegezni a világos és sötét festékeket, hogy felfelé húzzák a tekintetet, és az egész ne keltsen olyan hatást, mintha szomorúak lennénk.

hirdetés

Eljött a füstös szemsminkek szezonja, amikor végre a sötétebb árnyalatokat is bevethetjük. Ám a végeredmény nem mindig úgy sül el, ahogy szépen kigondoljuk, hiszen sminkes rutin nélkül nagyon nehéz felfelé ívelő, mandulavágású szemet formálni a szemfestékünkkel.

Sokszor egy piszkos hatású rendetlenséget kapunk, amikor egymásra pakoljuk a különféle tónusokat, a szemhéj külső részére kerülő barna és fekete árnyalók pedig lehúzzák a szem ívét, amitől roppant szomorúnak és gondterheltnek tűnik az arc. A cicás, felfelé ívelő formát nem könnyű kialakítani sminkecsettel, miközben a festékrétegek szakszerű összedolgozására is figyelünk. Pedig pont ettől lesznek olyan érzékiek a füstös szemek, máskülönben a szemhéjra kerülő mély tónusok öregítő hatást keltenek.

Wayne Goss, a profi sminkes saját arcán mutatja be a leggyakoribb hibát, amit sokan elkövetnek a szemsmink készítése közben. Általában ilyenkor lemossuk az elbaltázott szemfestést, majd kezdhetjük újra a műveletet, ami el is veszi a kedvünket az egésztől. A sminkes azonban arra biztat minket, hogy ilyenkor ne essünk kétségbe, fogjunk egy tiszta törlőkendőt, illesszük átlósan az arcunkhoz úgy, hogy az éle összekösse az orr szélét a külső szemzuggal, majd ebben az irányban tegyünk egy határozott törlést, mégpedig alulról fölfelé.

Megdöbbentő, hogy ez az egyszerű mozdulat milyen profi sminket eredményezhet, hiszen a szemhéjon túlfutó festéktöbblet eltűnik, és az egész szemsmink helyes irányt kap. Nem kell órákig pepecselni a precíz ecsetmozdulatokkal, csak vidd fel a világos és sötét árnyalókat egymásra, mosd össze az éles kontúrokat, majd, amikor ezzel elkészültél, egy jól irányzott törléssel mandulavágású szemeket varázsolhatsz magadnak. Ugye, milyen zseniális ötlet?

  • Megosztás: