Nem feltétlenül kell fodrászhoz fordulnod a menyasszonyi frizura elkészítése miatt. A fonás egyszerű, otthon is el lehet készíteni, majd kontyba feltűzni, minden segítség nélkül.

A holland fonat elkészítése nem sokban különbözik a jól ismert franciától, ugyanúgy három tincsre van hozzá szükség, viszont a szélső tincseket nem a középső felett, hanem az alatt kell átvenni. Tulajdonképpen ez a francia fonás kifordított változata.

Így készítsd el!

Válassz le három tincset a fejtetődről, mintha klasszikus francia fonást készítenél. Elsőként a jobb oldali tincset tedd át a középső alatt, majd utána a bal oldalit is. Ha az első lépés megvan, akkor minden újabb részhez jobbról és balról válassz le egy plusz tincset, és mindig a középső tincs alatt bújtasd át őket.

Egészen addig folytasd így a fonást, míg a hajad végére nem érsz, ekkor rögzítsd gumival a végét. Fontos, hogy erős legyen a fonat, másképp könnyen szétcsúszhat.

Amikor elkészült, tekerd meg a fonatot, mintha csiga lenne, a végét bújtasd el a hajadba, hogy ne látszódjon. Hullámcsatokkal rögzítsd a frizurát, sőt, a legjobb, ha pici hajlakkot is fújsz rá, hogy tartósabb legyen.

Fotó: abeautifulmess.com.

  • Megosztás:
hirdetés