Nem kell túlbonyolítani a sminkelést sem ahhoz, hogy fiatalabbnak tűnj. Elég néhány egyszerű, de nagyszerű trükköt ismerned és bevetned, és a kívánt hatás nem marad el. Íme, négy tipp a fiatal külsőért.

Ne vidd túlzásba

A legjobb módja annak, hogy éveket öregíts magadon az, ha túl nagy mennyiségű és erős festéket viszel fel az arcodra. Próbálj minél természetesebb hatást kelteni, és ne vidd túlzásba az alapozót sem. Korrektort mindenképpen csak a legproblémásabb területeken dolgozz el, és csak kis mennyiségben. A természetellenes smink sokkal rosszabb, mintha egyáltalán nem lennél kifestve. Arról nem beszélve, hogy a rendszeres sminkhasználat nem a legjobb a bőrnek. Inkább fordíts időt a hidratálásra, és sose felejtsd el lemosni az aznapi festéket az arcodról!

Nagyítsd a szemed

Ahelyett, hogy túlhangsúlyoznád, inkább próbáld meg minél nagyobbnak láttatni a szemed! Ennek a legjobb módja, ha hatalmas szempillákat varázsolsz magadnak egy göndörítő vagy egy szuper szempillaspirál segítségével. Válaszd ki a lehető legfeketébb spirált! Különböző festési módok is nagyobbnak, nyitottabbnak mutatják a szemet. A legjobb, ha a szemzugtól kifelé haladva sötétül a szemfesték, és az alapszín a fehér. Az alsó árnyékolásnál is figyelj, hogy csak a külső sarok legyen sötét, az orrnyereg irányába haladva egyre világosodjon a vonal.

Adj színt az arcodnak

Persze ne tarkabarka sminkekre gondolj, egyszerűen egészséges, energikus színt kell adnod a szádnak és az orcáidnak. A legjobb, ha a száj természetes színétől csak egy kicsit élénkebb színt választasz, és az arcodat sem szabad túlpirosítózni. Mint mindig, most is a természetességre törekedj! A lényeg, hogy egészséges hatást kelts, ne kipirultnak tűnj. A pirosítót az arcformádnak megfelelő helyre vidd fel.

Inkább a szádat hangsúlyozd a szem helyett

Mivel a kor előrehaladtával az ajkak némileg összeesnek, adj nekik egy kis hangsúlyt. Válassz olyan rúzst, ami hajaz a száj természetes színére, és egy árnyalattal sötétebb kontúrceruzát. Rajzold meg a szád ívét közvetlenül az ajkak körül, majd színezd be az egészet a ceruzával. Vigyázz, semmiképp se rajzold vastagabbra a szádat, mint amilyen! Jöhet a rúzs, és a kirobbanó fiatalos hatás kedvéért pedig feltehetsz némi átlátszó szájfényt is.
 

  • Megosztás: