Nem csak a banán húsa, a héja is remekül hidratálja, táplálja a bőrt, hiszen éppúgy, mint a gyümölcs, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Azt mindenki tudja, hogy a banán gyakori fogyasztása, valamint a gyümölcsből készített pakolás jót tesz a bőrnek. Ám a héját rendszerint kidobjuk, pedig számos bőrproblémára megoldást jelenthet. Amióta kiderült, hogy a banánhéjban éppúgy megtalálhatóak a hasznos vitaminok – B12-, B6-, C-vitamin, valamint magnézium és kálium -, mint a benne rejlő gyümölcshúsban, egyre többen készítenek ételt belőle.

Ám a banán héja nem csak evésre alkalmas, hanem természetes bőrápolóként is használható. Csodásan regenerálja a bőrt, ezért még az olyan makacs problémákat is orvosolja, mint amilyen a szemölcs, a pattanás, a rovarcsípés, a pikkelysömör, az ekcéma, vagy a szemkörnyéki ráncosodás. Sőt, még a fogakat is fehéríti!

A banán héjából pakolásokat is készíthetsz, vagy egyszerűen csak helyezd rá a bőrödre a rostos felével. Fontos, hogy mindig a friss gyümölcs héját használd fel, és előtte ne tárold a hűtőben. Mivel a banán szállításakor és tárolásakor sok piszok kerülhet a külsejére, mielőtt maszknak használnád, alaposan mosd meg.

  • Megosztás:
hirdetés