A csücsörítés egyre kevésbé trendi, de még mindig vannak, akiknek reflexből kacsaarcba rendeződik az ábrázatuk, ha okostelefont vagy fényképezőgépet látnak.

Számukra igazán rossz hírt közölt egy bőrgyógyász, aki igazi sztárorvosnak számít: dolgozott már többek közt Victoria Beckhammel, Jennifer Lopezzel, Kim Kardashiannel, Beyoncéval és Scarlett Johanssonnal is. Dr. Harold Lancer a BuzzFeednek elmondta, hogy a ráncok kialakulásának fő okai a különböző arckifejezések, amiket gyakran vágunk.

Minél többet grimaszol valaki, annál gyorsabban látszódnak meg a bőrén az öregedés jelei, ezért azt javasolja, hogy, ha nem muszáj, a beszéden, mosolygáson kívül feleslegesen ne nagyon gyűrje az arcát az, aki nem akar idő előtt ráncosodni. A szükségtelen grimaszok között említette a csücsörítést is, melyet manapság rengetegen gyakorolnak a fotókon.

A doktor szerint ez egy nagyon rossz szokás, ráadásul különösen káros, mert könnyen rá lehet szokni, és minél gyakrabban csinálja valaki, annál jobban elmélyülnek a száj körüli ráncok. Ehhez gyakran társul a kacsintás, szemöldökfelhúzás is, melyek pedig a szem körüli és a homlokráncokat hangsúlyosítják.

A szelfizésre ez különösen igaz, hiszen sokakkal előfordul, hogy a tökéletes kép megalkotása érdekében akár hosszú perceken, legrosszabb esetben akár egy vagy több órán át is tartják a kacsaarcként is emlegetett arckifejezést.

  • Megosztás:
hirdetés