Gyakran hallani, hogy a szépség belülről fakad, ami elsőre eléggé elcsépelt mondatnak tűnik, ám sokszor szó szerint igaz. Hiába a sok méregdrága krém, ha az ember lánya nem étkezik megfelelően, vagy nem iszik elegendő folyadékot. Hiszen bizonyos ételek fogyasztása hozzájárul ahhoz, hogy a bőr tovább maradjon szép és feszes.

hirdetés

A nők szeretnék minél tovább megőrizni a fiatalságukat és az arcbőrük feszességét, ezért képesek több tízezer forintért is ránctalanító csodaszereket vásárolni, amelyek legtöbbször azzal az ígérettel kecsegtetnek, hogy eltüntetik a szarkalábakat. Sajnos ez azonban nem ennyire egyszerű, hiszen a bőr egészsége, rugalmassága rendkívül sok tényezőtől függ. Nagyban meghatározza például az életmód, ezért érdemes odafigyelni, hogy mit visz be az ember a szervezetébe.

Ételek, a sokáig szép bőr érdekében

Míg például a túlzott cukorbevitel és a zsíros ételek fogyasztása pattanásokat okozhatnak, és gyengíthetik a kötőszöveteket, addig az antioxidánsokban gazdag zöldlevelesek antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal töltik fel a bőrt, így az idővel sokkal simábbá és üdébbé válik. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy teljesen ki kell iktatni a cukortartalmú élelmiszereket az étrendből, de érdemes minél kevesebbet fogyasztani belőlük, és nem árt egészségesebb alternatívákkal helyettesíteni a nasikat.

Most összegyűjtöttük azokat az élelmiszereket, amelyek belülről segítik a hámréteg regenerálódását. Ám nemcsak a szép bőr érdekében fontos a fogyasztásuk, hiszen legtöbbjük számos olyan mikrotápanyagot tartalmaz, amelyre a szervezetnek is szüksége van. Ha kíváncsi vagy, hogy miből érdemes mostantól többet enned, akkor nézd végig a galériát.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés