Számtalanszor hallottuk már, hogy a cukornak milyen kedvezőtlen hatásai vannak a szervezetre, ráadásul a testsúly gyarapodásához is hozzájárul.

A bőrgyógyász azonban most arról is beszélta Popsugar.com-nak, hogy mi történik a bőröddel, ha rendszeresen fogyasztasz cukrot.

Mitesszerek és pattanások

Dr. Frank Lipman szerint a szervezet könnyedén megbirkózik a cukorral, ha nagyon ritkán és kis adagokban kapja, ám rendszeres fogyasztás esetén a vércukor- és az inzulinszint is megnövekszik. A felesleges inzulin hatására a bőr faggyút bocsát ki, ez petig eltömíti a pórusokat, összegyűjti a baktériumokat, begyullad, és máris kész a mitesszer és a pattanás.

Irritáció és fakóság

A bőrgyógyász elmondta, hogy a cukor által okozott belső problémák, például gombás fertőzések vagy gyulladások sokszor a bőrön is nyomot hagynak: gyakran jelentkeznek bőrirritáció, ekcéma, bőrpír vagy pikkelysömör formájában. Emellett a cukor előidézheti a bőr általános színtelenségét, fakóságát is.

Idő előtti öregedés

Dr. Lipman figyelmeztet, hogy a rendszeres cukorfogyasztás és az emiatt bekövetkezett folyamatok a szervezetben szabadgyököket hoznak létre, ezek pedig felgyorsítják az öregedés folyamatát. Csökken a kollagénszint, a bőr veszít rugalmasságából, és kialakulnak a ráncok.

  • Megosztás:
hirdetés