A kifutók remek szépségtippekkel szolgálnak, és persze a következő szezon trendjeibe is betekintést engednek. Mindig akadnak kedvenc frizurák a divatheteken, melyek később felkapottá válnak, tavaly pedig szinte egyértelművé tették a mesterfodrászok, hogy 2013-ban újra eljön a lófarok ideje.

Főként az egyszerűbb, klasszikus lófarkak tűntek fel a kifutókon, de Jenny Packham tavaszi show-ja egy egészen különleges, elegáns verzióra hívta fel a figyelmet. A negyvenes éveket idéző, bájosan elegáns, csavart hajviselet olyan, mint egy tekintetrabló kiegészítő, mely egyedivé teszi a megjelenést, mégis hihetetlenül egyszerű elkészíteni. Megmutatjuk a lépéseket, melyek begyakorlásával meglepően gyorsan összedobhatod magadnak ezt a frizurát, így akár majd nappal is elsütheted, amikor véget ér a sapkaszezon.

Csavard meg, és tűzd oldalra!

Az oldalt megtekert, lófarokba kötött frizurát leginkább egyenes végű, hosszú hajból lehet könnyedén elkészíteni, mely elöl és hátul is egyforma, vagyis nem lépcsőzetesen vágott. Ha fokozatos fazonnal rendelkezel, jóval több hullámcsatra és picivel nagyobb kézügyességre lesz szükséged.

Jeanie Syfu, a Jenny Packham-bemutató profi fodrásza azt javasolja, hogy senki se próbálja meg frissen mosott, csúszós és fényes hajból előteremteni a csavart frizurát, mert csalódni fog. Legalább egy napot várni kell vele, így ez a stílus arra is tökéletesen alkalmas, hogy elkendőzd, ha nem túl friss a hajkoronád.

Azt azonban ne várd meg, míg zsíros lesz, mert az sem ideális, inkább a jól tűzhető, elnehezült tincsekre gondolt a mesterfodrász, melyeket könnyebb kezelni. A dús hatás kedvéért nedves kézzel nyomkodd át a hajad, majd magas hőfokon, nagy fúvóerősséggel szárítsd meg. Nézd meg a tükörben, hogy melyik profilod előnyösebb, és annak fényében helyezd jobbra vagy balra a választékot.

A feltűzött, csavart rész arra az oldalra kerül majd, ahol vastagabb a hajtömeged, így elöl egy laza, oldalirányú frufrut fogsz kapni, mely bájos keretet ad az arcodnak. A másik oldalon lapítsd le, és simítsd a füled mögé a hajad. A dúsabb oldalon az arcod szélétől a tarkód felé haladva kezdd el feltekerni a hajad.

Hasonlóképpen, mintha copfot készítenél, mindig vegyél fel egy tincset alulról és így haladj előre, közben a széteső, gyenge pontoknál rögzítsd hajtűvel vagy hullámcsattal a csavart koszorút. Amikor átérsz a tarkód másik oldalára, rögzítsd a besodort szálakat, a maradékot pedig fogd össze lófarokba. Ha ehhez túl rövid a hajad, a kimaradt tincseket fel is tűzheted, hogy egy csinos kis kontyot kapj.

  • Megosztás:
hirdetés