Egyre népszerűbb az éjszakai maszk használata, aminek szokása ugyancsak Koreából ered. Annyi különbséggel, hogy ez esetben nem egy cuki állatfigurás fátyolmaszkra kell gondolni, hanem egy krém állagú formulára.

hirdetés

Mi az, hogy éjszakai maszk?

A termék állaga és tartalma úgy lett kifejlesztve, hogy egész éjszakára rajta lehet hagyni az arcon, nem kell lemosni. Nagyjából úgy működik, mint egy átlagos hidratáló, azzal a plusszal, hogy orvosolni lehet vele egyes bőrproblémákat. Ráadásul még időt is spórol az ember, egyszerűen felkeni este, reggel pedig lemossa.

Hogyan kell használni?

Mindig a rutin utolsó lépéseként ajánlják, hogy az előzőleg felkent arcápolókat a bőrbe zárja. Textúrában gyakran géles, hogy a benne lévő hatóanyagok a bőrbe jutva könnyebben tudjanak aktiválódni. Általában heti két-három alkalommal ajánlott alkalmazni a hidratáló után, de akinek a bőre tolerálja, az éjszakai krém helyett is használhatja.

Maszk vs. krém

Az éjszakai krémek első számú feladata a bőr hidratálása, táplálása, emiatt általában sűrűbb, gazdagabb formulával rendelkeznek, mint a nappali változatok. Tehát állagban picit különbözik a maszktól, de tulajdonságaiban aligha. Hidratál, puhít, és, ha jól választjuk meg az összetevőket, ugyanolyan hatásos lehet, mint egy éjszakai maszk.

Azt gondolom, érdemes kipróbálni, hiszen mindenkinek más a bőre, mást igényel és a hatóanyagok sem egyformán fejtik ki a hatásukat. Mivel bírta a bőröm, és mivel épp nem volt éjszakai krémem, azt kiváltva kezdtem el használni kétféle terméket is –természetesen nem egyszerre a kettőt-.  Az egyik egy gyógynövényes, hidratáló, bőrfelszín-egységesítő termék, míg a másik egy mélyhidratáló, bőrkomplex-javító kence.

Naponta alkalmaztam, és a bőröm nem lett rosszabb, de hűha élményem sem volt. Tehát nekem sajnos nem nyújtott többet, mint egy átlagos éjszakai krém, de nincs kizárva, hogy másnak feltűnik a különbség.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás: