Az aloé vera gél univerzális szépítőszer, mely sejtszinten regenerálja a bőrt. Nem bánod meg, ha szert teszel egy ilyen örökzöld növényre, hiszen egyszerű módon készíthetsz belőle szuper kencét.

A tiszta aloé vera gél sokoldalú, természetes bőrregeneráló szer, mely sokféleképpen felhasználható a szépségápolásban. Tisztít, hidratál, és megújítja a bőr szerkezetét, ezáltal csökkenti az öregedés első jeleit. Belekeverheted pakolásokba, vagy alkalmazhatod önmagában, arclemosóként vagy hidratáló szérumként. Az aloé vera hatóanyagainak köszönhetően felgyorsítja a sebgyógyulást, elősegíti az új bőr képződését, így hamarabb megszabadulhatsz a pattanások nyomaitól és a hegektől.

Mivel a növény vizet raktároz a leveleiben, a belőle kinyert nyúlós massza helyreállítja a bőr vízháztartását. Felszívódását különféle olajokkal segítheted, így még erősebb szépségelixír válik belőle, mely szinte látványosan feltölti a ráncokat, rugalmasabbá és simábbá varázsolja a bőrfelszínt. A boltokban kapható, tiszta aloé vera gél nem olcsó mulatság, így érdemesebb megvásárolni a növényt, melyet otthon nevelgethetsz.

Így bármikor elkészítheted az alábbi módon a saját szépítőszeredet. Nem olyan bonyolult, arra viszont ügyelj, hogy tartósítás nélkül csak rövid ideig áll el a massza. A gél állagot egy bioboltokban kapható, természetes sűrítőanyaggal érheted el, mely egy tengeri vörösmoszatokból nyert poliszacharid-keverék, általános nevén agaragar. Mivel a hordozóolaj megkönnyíti a hatóanyagok felszívódását a bőrön keresztül, érdemes belekeverni E-vitamin-olajat is a készítménybe.

  • Megosztás:
hirdetés