Manapság több apró házi praktika kering az interneten, mint valaha, és ez alól a szépségápolás témaköre sem kivétel.

Egy ilyen videót osztott meg a dubaji szépségblogger, Eljammi is, aki a száraz ajkakra kínált furcsa, de állítólag hatásos megoldást. A rövid Instagram-bejegyzésben azt ajánlotta követőinek, hogy szájuk cserepes, kiszáradt bőrére kenjenek fogkrémet pakolásként, amit hagyjanak fent 10 másodpercig, majd töröljenek le, és az ajkuk olyan puha lesz, mint még soha.

Sokan azonnal ki is próbálták a módszert, és hamarosan záporozni kezdtek a negatív tapasztalatok. A videót egy másik blog is továbbosztotta, ahol szintén rengeteg felháborodott komment érkezett. “Soha, de soha ne próbáljátok ki. Én egy hónapja kipróbáltam, mert láttam ezt a videót, és két-három napig az ajkaim olyan szárazak voltak, mint még soha!” – írta egy kommentelő. “Ugyan kérlek. Nevetséges” – reagált a módszerre egy másik hozzászóló.

Ha csak abból indulunk ki, hogy a fogkrémet pattanások kezelésére is sokszor ajánlják, éppen az erős szárító hatása miatt, nehéz elképzelni, hogy a már egyébként is dehidratált ajkakkal bármi jót tenne. Ráadásul a mentolos változat még csíp is, az érzékeny bőrön erős irritációt okozhat.

 

Bár a videó leírását a blogger módosította a sok becsmérlő komment után, és felhívta rá a figyelmet, hogy ha tíz másodpercnél tovább hagyják fent a fogkrémet, csak még jobban szárít, az a helyzet, hogy ez a hatás már az első másodpercekben is érvényesül, ezért nem érdemes kipróbálni ezt a praktikát.

  • Megosztás:
hirdetés