A legtöbb nő hosszú, dús szempillasort szeretne, de nem adatik meg mindenkinek. Ám nemcsak a műszempilla jelenthet megoldást. Egy eddig nem ismert trükköt mutatunk.

A szemek hangsúlyozására számos sminkes trükk létezik, melyek közül némelyik a szempillák hosszával machinál. A legkézenfekvőbb módszer a műszempillák felragasztása, ám nem mindenki szeret ilyesmivel bíbelődni, különösen, ha nappali sminkről van szó.

Az alábbi trükk még nem igazán terjedt el a köztudatban, pedig látványos eredménnyel szolgál. A blogger darált, pirított mandulát használ a művelethez, amin egy kicsit mi is megütköztünk, de a belőle készült szempillagél határozott, sötét színt kölcsönöz a vékony, halvány szálaknak, és meg is vastagítja azokat. A pillák hosszabbításához szükség lesz még pamut vattaszálakra, és színtelen fixáló púderre.

A gél elkészítéséhez egy maréknyi mandulát finomra őrölünk, és egészen feketére pirítunk, majd egy kevéske vazelint adunk hozzá. Egy tiszta spirálkefével tudjuk felvinni a pillákra. Azután, mielőtt megszáradna a gél, a kefével vattaszálakat veszünk fel, és úgy fésüljük át vele a szempillákat.

Ettől sokkal vastagabbnak, erősebbnek, dúsabbnak tűnik a pillasor, de a látvány tovább fokozható. A spirálkefét mártsuk színtelen fixáló púderbe, azután még egyszer húzzuk át a szálakon. Végül, ismét a mandulás gélt használjuk, majd jöhet a szempilla-göndörítő eszköz. Bár a módszer kissé szokatlan, meglepően dús és hosszú pillákat eredményez.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés