A hullámos frizura egyik legnagyobb előnye, hogy optikailag megnöveli a hajtömeget, de ez a hatás nem mindig tartós, a loknik ugyanis könnyen összeeshetnek. Ám erre is van egy egyszerű megoldás!

A divatos félcopf és a félkonty hullámos hajból a legmutatósabb, de a fejtetőn összefogott tincsek, egy picit visszavesznek a hajkorona volumenéből. A tupír nem a legmegfelelőbb megoldás erre, hiszen a lágy loknik szétesnek, illetve sprőddé válnak tőle, így nem azt a látványt nyújtják, amivel találkozni szeretnénk a tükörben.

Olykor a legegyszerűbb fortélyok a legcélravezetőbbek, és ilyen ez a hajgumis trükk is, amit a népszerű szépségblogger anyuka, Ariba Pervaiz alkalmaz videójában. Mivel a hullámos frizura textúrája tökéletesen elfedi az efféle mesterkedéseket, a fülek mögött elhelyezett minicopfokkal észrevétlenül megnövelhető a hajtömeg.

 

Apró szilikon hajgumi szükséges a művelethez, mely harmonizál a haj színével. Az összefogott, vékony tincset át kell fordítani önmagán, ezáltal a fürtök megemelkednek, és tömöttebbnek tűnnek. Egyenes hajon ez a trükk sajnos nem működik olyan jól, mert láthatóvá válik a haj törése, ahová a minicopf kerül, a lágy loknik azonban, gondosan elrejtik a leleményes rafinériát. Így nem kell hajlakkal tartósítani a frizurát, ami csak elnehezítené a loknikat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés