A dió mindig is kedvelt bőrszépítő összetevő volt, és rengeteg házi pakolásban, bőrradírban helyet kap. Ám az olajáról sem szabad elfeledkezni, ami a száraz, vízhiányos arcbőr egyik csodaszere. A dióolaj igazán értékes esszencia, ami nem maradhat ki a jól felépített rutinból.

hirdetés

A dió valóságos népi csodaszert, amit nem csak az íze miatt fogyasztottak nagyanyáink. Rengeteg vitamint tartalmaz, főként E- és B-vitamint, ezért valóságos antioxidáns-bomba, ami megvédi az arcbőrt a szabad gyökök romboló hatásaitól. Elősegíti a bőrszövet regenerálódását, így a rendszeres fogyasztása az orcán is hamar meglátszik.

A vitaminok mellett omega-3 zsírsavakban is bővelkedik. Ezáltal javítja a bőr vízmegkötő képességét és csökkenti a gyulladást. Nagyszerű megoldás a száraz arcbőr számára. Ám a dióolaj még ettől is többet tud.

Évszázados csodaszer a dióolaj

A dióolaj nem számít újdonságnak, mivel egyes feljegyzések szerint már a 17. században is használták. Számos korabeli írás dicséri, főként a ráncok és a száraz bőr ellenszereként tekintettek rá.

Az olajat a dió húsából nyerik, ezért a termésben található vitaminok, zsírsavak megmaradnak. Bőrpuhító, kondicionáló hatással rendelkezik. Elősegíti a sebek gyorsabb gyógyulását, csökkenti a bőrbetegségeket, és javítja az arcbőr vízmegtartó képességét. Megszünteti a hámló, vízhiányos bőrt, erősíti a bőrgátat, így az orca sokkal ellenállóbb lesz a környezeti stresszel szemben.

A dió olaja a terméshez hasonlóan rengeteg E-vitamint tartalmaz, ezért remek antioxidánsnak számít. Linolsavtartalmának köszönhetően helyreállítja és puhítja a hámréteget. Jelentős mennyiségű B5-vitamin található benne, így gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is bír. Az olajsav miatt kiváló bőrvédő és hidratáló.

Így használd

Mivel csökkenti a környezeti stresszt, és antioxidánsnak számít, így nagy hasznát vehetjük a ráncok elleni küzdelemben. Blokkolja a szabad gyököket, és nem engedi elveszni a nedvességet. Rendszeres használatának köszönhetően sokkal teltebb, üdébb, frissebb lesz a küllem.

A nagy mennyiségű olajsav miatt eltömítheti a pórusokat, ezért zsíros vagy kombinált bőr esetén nem javasolt használni. A pattanások úgyszintén kizáró oknak számítanak, mivel súlyosbíthatják a problémát. A dióallergiával rendelkezők számára sem ajánlott.

Az olajat legtöbbször a hidratáló után, utolsó lépésként kell felvinni. Nem kell belőle sok, és az a legjobb, ha egyenletesen oszlatod el a bőrfelületen. Ám a termék használati utasítását mindenképp figyelembe kell venni.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés