Az utóbbi időben mintha ritkább és gyengébb lenne a hajam, és egy komolyabb életmódváltáson is túl vagyok, ezért többen javasolták – köztük a fodrászom -, hogy szedjek valamilyen szépségvitamint a helyzet javítása érdekében. Némi internetes tájékozódás után ellátogattam a DM-be, ahol az ilyen készítmények összetevőit böngészve arra jutottam, hogy nem igazán van különbség a 4 ezer forintos és a 800 forintos vitamin között, ezért a 799 forintba kerülő Das Gesunde Plus Haar Vital Komplex landolt a kosaramban.

A leírás szerint „A Das Gesunde Plus étrend-kiegészítő kapszula a haj egészségéért fontos tápanyagokkal, cinkkel, biotinnal, folsavval, pantoténsavval, valamint más fontos B-vitaminokkal látja el a szervezetet. A cink hozzájárul a haj és a köröm, a biotin pedig a haj és a bőr normál állapotának fenntartásához. A B-vitaminok részt vesznek a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.”

Az összetevők: B1 Vitamin, B2 Vitamin, B6 Vitamin, B12 Vitamin, Biotin, Cink-Citrát, Csomósodást Gátló Anyag, Étkezési Zsírsavak Magnéziumsói, Folsav, Kálcium-D-Pantotenát, Keményítő, Nikotinsavamid, Szilícium-Dioxid, Színezék, Titán-Dioxid, Zselatin.

A dobozban 60 darab kapszula volt, amiből naponta egyet kellett bevenni, lehetőleg étkezés után. Csodát ugyan nem reméltem a szertől, de azért szorgalmasan szedtem, és, mivel fórumokon írták, hogy nem lesz azonnali a hatás, nem is nagyon figyeltem, hogy változik-e valami.

Néhány hét múlva azonban sminkelés közben feltűnt egy apróság, amire ugyan nem számítottam, de örültem neki: a szempilláim mennyisége a korábbihoz képest körülbelül a duplájára nőtt, ráadásul olyan hosszúak a szálak, hogy egy kis szempillaspirállal úgy néz ki, mintha műszempillám lenne.

December végén hagytam abba a kúrát, ami sem a bőröm, sem a körmöm minőségén nem változtatott, bár ezekkel soha nem is volt különösebb gondom. A hajam viszont nagyon szép lett tőle, új szálak növekedését ugyan nem tapasztaltam, a meglévők azonban érezhetően erősebbek lettek, sokkal kevesebb marad a hajkefében fésülködéskor, és még a rendszeres vasalás ellenére sem töredeznek annyira a hajvégeim, ahogyan eddig.

Külön öröm, hogy az egyébként borzasztó lassan növekvő hajam két hónap alatt, a kúra végére körülbelül öt centit nőtt. Most tartok néhány hét szünetet, ahogyan az ajánlott, beiktatok egy egészségügyi hajvágást, aztán újra szedem majd a vitamint, mert tapasztalataim szerint megéri az árát.

  • Megosztás:
hirdetés