Szokásos hó eleji bevásárlókörutam alkalmával betértem a gyógyszertárba is, hogy megvegyem a fogyóban lévő arcápolási holmijaimat. Mikor a patikus mindent összeszedett, kedvesen megkérdezte, hogy nem vennék-e egy 10 forintos kézkrémet. Azt hittem, rosszul hallok, még vissza is kérdeztem, hogy tessék? De jól hallottam, 10 forintért egy kézkrém boldog tulajdonosává váltam.

Creme 21 All day cream B5 pro-vitaminnal

Mi ilyenkor az első gondolata az embernek? Hogy a termék biztosan hamarosan lejár, ezért sózták rám ilyen olcsón, de beérve az irodába semmilyen szavatossági lejáratot nem találtam, kivéve, hogy a felbontás után számított egy évig használható fel a kézkrém.

Ennek ellenére még mindig bizonytalanul forgattam a kis, narancssárga tégelyes krémet, nem tudtam, mire számítsak. Az összetevők szerint a krém B5-provitaminnal készült, és intenzív hidratálást kínál, ami jól hangzott, így gondoltam, ideje, hogy elvégezzem rajta az illatpróbát. Nálam ez egyfajta rituálé: ha egy termék nem megy át az illatpróbán, azt nem kenem magamra.

Első látásra egy nagyon sűrű, zsíros krém fogadott, de az illatában semmilyen kivetnivalót nem találtam. Friss, kicsit virágos illata van, egyáltalán nem tolakodó, nem irritáló, amit az ember órákig az orrában érez. Szóval kipróbáltam.

Az állagával már nem voltam ennyire elégedett. Az olyan krémeket szeretem, melyek kicsit vizes jellegűek, és azonnal beszívódnak a bőrömbe, a ragacsos érzést, amit ez hagyott maga után, nem bírtam elviselni. Ezért a mosdó felé vettem az irányt, hogy lemossam, de még szappannal sem tudtam ledörzsölni a kezemről.

Kissé kiábrándultan csomagoltam el a krémet, gondoltam, azért mégsem dobom kukába, és nagyon jól tettem. Este ugyanis még egy kísérletet tettem vele. Közvetlenül lefekvés előtt kentem fel a kezemre és a könyökömre a krémet, egészen keveset, és így aludtam el. Reggelre a száraz, sprőd, itt-ott kirepedezett bőrnek nyoma sem volt, finom puhává és selymessé tette a kezeimet, és reggelre úgy beszívódott – vagy beletörlődött az ágyneműbe -, hogy semmilyen rossz érzést nem hagyott maga után.

Lassan egy hónapja minden este bekenem vele a kezemet, és semmi rosszat nem tudok róla mondani. Bár a kiszerelés egészen pici, 50 milliliteres, szinte olyan, mintha még nem is használtam volna, mert nagyon kevés elég belőle, könnyen szétkenhető a bőrön, és mostanra már a zsírosságát is megszoktam.

Időközben utánanéztem annak is, hogy ez kifejezetten gyógyszertári termék-e, de az egyik nagy drogériában is összefutottam vele a kézkrémes polcon, igaz, itt fogyasztói ára már 450 forintra volt kiírva, de azt gondolom, még ennyiért is megéri.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés