Az értékes összetevőkben bővelkedő chiamagot kár lenne kihagyni a szépségápolási rutinunkból. Nemcsak akkor hatásos, ha elfogyasztjuk, pakolásként alkalmazva csodát tesz az irritált, kiszáradt bőrrel.

Az egészséges életmód kapcsán a chiamag szinte mindig szóba kerül, hiszen sejtregeneráló ereje irigylésre méltó. Bár önmagában nem sok íze van, rengetegféle módon fogyasztható, ugyanakkor a bőr ápolásában is jeleskedik.

A chiamag-pakolást nagyon könnyű elkészíteni, nem kell nagy hűhót csapni hozzá. Mivel képes magába zárni a vizet, és omega-3 zsírsavakban is bővelkedik, kiválóan hidratálja a napfénytől irritált, húzódó, kiszáradt hámréteget, így nyáron különösen megváltást jelenthet az érzékeny bőrűek számára.

Az E-vitamin gazdag forrásaként sejtvédő és regeneráló hatással is rendelkezik, illetve lassítja a bőrben zajló oxidációs folyamatokat, melyek a ráncok kialakulásához vezetnek. A pattanások elleni harcban is segítséget nyújt, csökkenti a gyulladásokat, valamint összehúzza a kitágult pórusokat.

Chiamagpakolás száraz bőrre

Egy kisebb lábasba boríts bele 2 evőkanál chiamagot, majd önts rá egy csészényi vizet. Lassú lángon melegítsd fel az elegyet, amíg nyálkát nem eresztenek a magok.

Amikor gélszerűvé válik, vedd le a tűzhelyről, várd meg, amíg kihűl, majd egy tiszta ecset segítségével kend fel a masszát a megtisztított arcodra. Helyezz rá folpack fóliacsíkokat, és várd meg, amíg nagyjából beszívja a bőröd. A felesleggel először masszírozd át a száraz bőrfelületet, majd langyos vízzel öblítsd le.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés