A testtekercselés számos jótékony hatással bír: rugalmasabbá, feszesebbé teszi a bőrt, enyhíti a narancsbőr tüneteit, javítja a bőr alatti szövetek vérkeringését, ezáltal magasabb fokozatra kapcsolja a méregtelenítést.

Ez a testkezelés a legnépszerűbb a kozmetikákban és a szépségklinikákon, bár sok tévhit kering róla. Sokan úgy vélik, pusztán a tekercselős módszerrel megszabadulhatnak a lerakódott feleslegtől, vagy több ruhamérettel karcsúbbá fogyaszthatják magukat.

A testtekercselés nem tesz csodát, de jótékony hatásaival felgyorsítja a súlyvesztést, ha megfelelő étrenddel és testmozgással kombinálod. Bár feszesebb és laposabb lesz tőle a has, nem egy-két alkalom után.
Azonban már a rövid távú eredmények is szembetűnőek: mivel a felfokozott izzadás kimossa a méreganyagokat a bőrszövetekből a felesleges vízzel, a göröngyös bőrfelület simábbnak tűnik, és az adott testrész kerülete is csökken. Az alábbi receptet a combodon, a hasadon vagy akár a felkarodon is alkalmazhatod.

Így fokozd a testtekercselés hatását illóolajokkal!

Az izzadás úgy is végbemegy, ha szimpla testápolóval kened be a kezelni kívánt bőrfelületet a tekercselés előtt, ám megduplázhatod a méregtelenítő és a keringést stimuláló hatást, amennyiben olyan illóolajokat használsz, melyek fokozzák a zsírégetést, és narancsbőr ellen is kiválóan működnek.

Először is, meg kell nyitni a bőrpórusokat a kezelésre váró testterületen. Alaposan tisztítsd meg és radírozd át a bőröd durva szemcsés tengeri vagy Himalája-sóval, majd fél percre tegyél rá meleg vizes borogatást. Azután válassz ki egy alkalmas bázisolajat, és abba csepegtess olyan illóolajokat, melyek csökkentik az adott testfelület vízvisszatartását.

 

Az avokádóolaj kiválóan kezeli a narancsbőrös, heges felületeket, elsimítja a göröngyöket, illetve magas A- és E-vitamin-tartalma miatt csodásan regenerálja a mélyebb bőrszöveteket is. Az alábbi illóolajok közül bármelyiket választhatod a testtekercseléshez. Mivel az esszenciális olajok önmagukban túl tömények, érdemes a hordozóolajként működő avokádóolajba csepegtetni őket.

A vízvesztést, zsírégetést és méregtelenítést elősegítő illóolajok:

  • ciprusolaj – serkenti a vérkeringést
  • gerániumolaj – frissít, élénkít, regenerál
  • borókaolaj – a bőr alatti szövetek keringését fokozza

Vérkeringést serkentő keverék:

  • 50 ml szőlőmagolaj
  • 10 csepp citromfűolaj
  • 10 csepp borsmentaolaj

Melegítsd fel picit a bázisolajat úgy, hogy ne égessen, épp csak langyos legyen, majd keverd el benne az illóolajokat. Kend be vele a kezelni kívánt testterületet, majd tekerd be jól háztartási vagy testtekercselő fóliával. Aztán tekerj magadra egy plédet, tartsd melegen a testedet, és igyál sok folyadékot.

  • Megosztás:
hirdetés