A napbarnított bőr gyönyörű, ezért a sminkeléskor is érdemes kiemelt figyelmet szentelni a hangsúlyozásának. Egy jó bronzosítóval könnyű dolgod lesz.

Persze túlzásba sem szabad esni, nem mindegy, hogyan viszed fel a kencét, ezért összegyűjtöttük, melyek azok a dolgok, amelyekre figyelned kell.

Milyen bronzosítót válassz?

Bronzosítót krém, púder és golyó formájában is vásárolhatsz. Ha száraz a bőröd, inkább a krém mellett dönts, mert ez nem emeli ki a kritikus részeket az arcodon, minden más esetben bármelyiket választhatod. A krémet az ujjaddal vagy szivaccsal, ütögető mozdulatokkal, a golyót és a port nagy púderecsettel kell felvinni.

Az orcádon teszteld, hogy melyik árnyalat illik a legjobban hozzád. Akkor jó, ha nem üt el túlságosan az arcod eredeti színétől, élettel teli csillogást ad a bőrödnek, mégis természetes hatást kelt.

Előkészületek

Ugyanúgy, ahogy az alapozó használatánál, először tisztítsd meg az arcbőrödet, majd kend be a bőrtípusodnak megfelelő hidratáló krémmel! Várd meg, míg beszívódik, vagy töröld le a felesleget, így könnyebb lesz eloszlatni a bronzosítót. Fontos, hogy ez nem alapozó, így nem kell felvinni az egész arcra.

Így vidd fel az arcra!

Általában a homlok, az arccsont környéke és az orr barnul le hangsúlyosabban, ezért a bronzosítót is ide érdemes felvinni. Vegyél fel egy kis mennyiséget az ecsettel, fesd ki vele az arcod, a széleket pedig úgy dolgozd el az ujjaiddal, hogy átmenetet képezzenek, és egybeolvadjanak a bőröd természetes színével. Fixáld az egészet átlátszó púderrel!

  • Megosztás: