A terhesség ideje alatt számos változáson megy keresztül a kismama, mind belsőleg, mind külsőleg. Bár mindenki másképp és más mértékben reagál a pocaklakó megjelenésére, a legtöbb nőt érint a bőr fokozott kiszáradása és a terhességi csíkok megjelenése. Érdemes már a várandósság elején a megelőzésre fektetni a hangsúlyt, például bőrápoló olajok használatával, hogy a bőr tágulásának minél kevesebb látható jele legyen.

Bőrápoló olajok megelőzésre és már kialakult csíkokra

Ebben az időszakban a bőr hajlamosabb a kiszáradásra, így nagyon fontos a folyamatos hidratálás. Elsősorban az olyan esszenciális zsírsavak pótlása szükséges, mint az omega-3 és omega-6, amik a bőr rugalmasságáért felelnek. Erre pedig szükség van, hiszen a terhességi csíkok a kötőszövet hirtelen megnyúlásával keletkező sérülések.

Nem mindegy azonban, milyen terméket választasz. Keresd a tápláló, növényi formulákkal gazdagított ápoló olajokat, amik mélyen a bőr rétegeiben felszívódva elősegítik a sejtek regenerálódását. Érdemes reggel és este is használnod az olajat, amit gyengéd, masszírozó mozdulatokkal dolgozz a bőrbe.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés