Bár a szmogtól most megszabadul az arcbőr, a bezártság sem tesz jót neki. Nem árt átértékelni a megszokott bőrápolási rutint, és hozzácsapni még egy-két hasznos dolgot, ami segítheti a hámsejtek megújulását.

hirdetés

A bőr egészségét és védelmi rendszerét a megfelelő oxigén- és vérellátás, valamint az antioxidánsokban gazdag tápanyagok támogatják igazán. Ám hiába használsz szuper kencéket, és töltöd fel magad vitaminokban gazdag ételekkel, ha közben nem jut elegendő friss levegőhöz a bőr, és testmozgás hiányában a vér- és nyirokkeringése is épp csak zötyög. Finoman szólva, így nem lesz kicsattanóan friss a bőrképed.

Igaz, a járványhelyzet miatt most az a legjobb, ha mindenki, aki teheti, otthon marad, de nem feltétlenül kell teljes bezártságra kárhoztatni magad. A gyakori szellőztetés, és amíg lehet – szigorú óvintézkedések mellett – egy-egy röpke séta a szabadban, nem csak a bőröd, hanem a testi-lelki egészséged érdekében is fontos.

Bőrápolás járványhelyzetben

A bőr mindig jelzi, ha valami nem oké, így erre a helyzetre is különféle módokon reagálhat: a benti levegő hatására kiszáradhat, friss levegő hiányában fakóvá, szürkévé, fénytelenné válhat, valamint a zsíros bőrtípusoknál a túlzott faggyútermelés sem kizárt.

 

Sokan tapasztalják, hogy a szokásosnál is érzékenyebb az arcbőrük: könnyen kipirosodik, húzódik, hámlik. Ennek több oka is lehet, a száraz, fűtött levegőtől kezdve a felborult táplálkozásig, de a lényeg ugyanaz, hogy ne terheld túl a felhámot százféle kozmetikummal, most hagyd egy kicsit levegőhöz jutni, megnyugodni.

Mutatjuk, mit tehetsz azért, hogy ellenállóbb és egészségesebb legyen a bőröd, illetve te magad is jobban érezd magad.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés